Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                    13 de març de 2017

Sabem que malgrat el gran èxit de tots els actes, especialment les manifestacions del Dia de la Dona Treballadora arreu del món, al feminisme li queda molt camí per recórrer per arribar a una societat en què la diferència no comporti desigualtat. La violència contra les dones pel fet de ser-ho ens ha colpejat el mateix dia des de Barcelona i  Guatemala.  Nosaltres  continuem proposant-vos línies de reflexió amb un article de Miquel Salas "Gener 1917: quan la revolució estava a punt de succeir",  un altre  de Stefania Barca,  historiadora del medi ambient i ecologista política, amb un títol ben descriptiu: "Ecologistes i treballadors del món, uniu-vos!"  i el discurs d'Angela Davis a la Marxa de les Dones a Washington: "Ens comprometem amb la resistència col.lectiva"
Proposem també un fòrum, una trobada, un llibre, dos actes, un vídeo i una pel·lícula...

Bona lectura i bona setmana!

Gener 1917: quan la revolució estava a punt de succeir

  

Miquel Salas, sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso va publicar el 3 de febrer passat l'article següent sobre l'inici de la revolució russa de 1917. La lectura d'aquest article ens apropa una mica més a una visió de la història poc coneguda i explica el perquè i com la classe obrera va dir prou a la guerra donant pas a una revolució que canviaria el món.

Ecologistes i treballadors del món, uniu-vos! 

  Resultat d'imatges de trabajo i ecologismo

Existeix un conflicte entre el món laboral i medi ambient? O aquest conflicte respon en realitat a una estratègia neoliberal per dividir a dos dels més poderosos moviments socials de l'era industrial? Stefania Barca aboga per una aliança entre ells, a partir de diferents experiències, en un anàlisi rigorós en aquest article.

Stefania Barca és una historiadora del medi ambient i ecologista política. Treballa al Centre d’Estudis Socials de la Universitat de Coimbra, Portugal. Ha publicat nombrosos treballs sobre la història dels béns comuns i l’ecologisme de la classe treballadora.


Discurs de l'Angela Davis : ens comprometem amb la resistència col.lectiva

           Resultat d'imatges de ANGELA DAVIS

Publiquem la traducció del discurs que va fer Angela Davis del passat 21 de gener a la Marxa de les Dones a Washington.
En un moment exigent de la nostra història, recordem que nosaltres, les centenars de milers, els milions de dones, persones trans, homes i joves que estem aquí, representem les poderoses forces del canvi que estan decidides a impedir que torni a ressorgir la cultura agonitzant del racisme i el heteropatriarcat.
Llegeix la traducció i veu el vídeo.

Gran èxit de la manifestació 8 de març
Milers de persones es van manifestar pel centre de Barcelona amb motiu del Dia Internacional
de la Dona Treballadora
. La manifestació convocada per diversos col·lectius feministes va mobilitzar molta més gent que altres anys.
LES DONES MOVEN EL MÓN
Share
Tweet
Forward
Un fòrum
La lluita de la Tèrmica del Besòs
Dimarts 14 de març
a la Masia Can Serra de Mataró
Una trobada
El Conveni d’Istambul com a eina per la lluita dels drets de les dones
Dimarts 28 de març
de les 18h a les 20h, a l'espai Francesca Bonnemaison
Com s’està implantant?
Quines responsabilitats hi ha? Com es fa front a les disfuncions sobre el seu mandat?
Inscripcions
Un llibre
Vides apuntalades
25 Anys d'aluminosi al Turó de la Peira
Laura de Andrés Creus

L’11 de novembre de 1990 un edific idel carrer Cadí, al Turó de la Peira de Barcelona, s’esfondra i causa un mort i diversos ferits. La investigació de les causes revela que el ciment aluminós amb què va ser construït l’immoble als anys cinquanta –com la resta del barri– pot tenir data de caducitat. La profusió amb què aquest material va ser utilitzat entre 1950 i 1970 vaticina el pitjor dels escenaris...
Un acte
Pot desafiar el
"Bé Comú"
al neoliberalisme i fer-ho des de baix?

Dissabte 18 de març a les 9h30
Aquesta és la sisena conferència internacional organitzada per Transform! Dinamarca, continuant el seu treball per ajudar a desenvolupar alternatives d'esquerra tant en l'econòmic com en l'ecològic.

El tema principal de la conferència d'aquest any serà el "Bé Comú" (Commons en anglès), considerat part integral del debat sobre el desenvolupament d'alternatives al creixement i el neoliberalisme i sobre la transformació de la societat.
Més info

Una pel.lícula
Intocable
Philippe, un aristòcrata milionari que s'ha quedat tetraplègic, contracta com a cuidador a domicili: Driss, un immigrant d'un barri marginal acabat de sortir de la presó. Encara que, a primera vista, no sembla la persona més indicada, els dos acaben aconseguint que convisquin Vivaldi i Earth Wind and Fire, l'eloqüència i la hilaritat, els vestits d'etiqueta i el xandall.
Més info

Un acte
Feminisme i revolució
Divendres 17 de març a les 19h
Al Casal de l'Alba

  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp