Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 2 de maig


Maig comença amb el dia 1. Una obvietat, si voleu, però l'1 de maig no és qualsevol data. És la gran data per la classe treballadora. Ens situa a banda o banda de la línia que separa els explotadors dels i les explotades. I és que per més que el pensament dominant ens vulgui situar en aquell limb anomenat classe mitjana, nosaltres sabem que de classes, només n'hi ha dues. Avui, però, cal preguntar-se: Què és treballar?  Quin sentit té?. Quantes hores ho hem de fer? 

                                           

I per aprofundir en el tema del treball us presentem dos enllaços.
En el primer, Adoración Guamán, que entre altres és 
Professora titular de Dret del Treball en la Universitat de València, ens explica les conseqüències laborals que tindran els acords TTIP I CETA sobre el món del treball.
https://www.vientosur.info/spip.php?article11221

I en aquest segon enllaç, una entrevista publicada a El Crític a Lourdes Beneria, catedràtica emèrica a la Universitat de Cornell, a Nova York, en què defensa la reducció de la Jornada de Treball.

http://www.elcritic.cat/blogs/raons/2016/05/01/lourdes-beneria-la-reduccio-de-la-jornada-de-treball-seria-una-solucio-al-problema-de-latur/

En un altre aspecte, com que ens preocupa el cop d'estat en versió de segle XXI que s'està produint al Brasil, una entrevista a Rachel Moreno, psicòloga feminista, ex-presidenta de l'Associació Brasilera d'Investigadors de Mercat, Opinió i Mitjans, en què afirma que a Brasil s'ha produit un cop d'estat. Cop legal i sense armes, però il.legítim.

https://www.youtube.com/watch?v=Hdi0ihZXlCw&feature=youtu.be

I com a element de Memòria Històrica, us fem la proposta de la presentació del llibre Executada, que es farà a la seu del Memorial democràtic i en el que es recupera la història de Carme Claramunt Barot, dona badalonina, executada pel règim franquista al Camp de la Bota el 23 d'abril de 1939.

http://memorialdemocratic.gencat.cat/ca/detalls/Activitats_Agenda/Executada
           
                                                 
 
 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp