Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                      03 de abril de 2017

Quan pensàvem el butlletí, ens va semblar, a primer cop d'ull, que  parlava d'acomiadaments: el de l'Enric Pubill i el Miguel Hernández i més, l'article «El debat sobre la mort digna...Segrestat» que escriu Cristina Vallès, de l'Associació Catalana pel Dret a Morir Dignament.

Però, no és així. Enric Pubill representa les persones que malgrat viure una època molt difícil i patir tota la repressió del règim feixista, va viure una vida plena, útil, de lluita, com  es va fer palès en les intervencions que es van fer el dia del seu comiat. Miguel Hernández va patir la pitjor repressió: morir a la presó, quan només tenia 31 anys! el feixisme no podia tolerar que una persona d'origen humil fos considerat un gran poeta i que a més lluités per defensar les seves idees. Però la seva poesia ens segueix donant no només ganes de viure, sinó de seguir lluitant per aconseguir un món just. 

Com deia en un dels seus poemes:
«Que mi voz suba a los montes y baje a la tierra y truene, eso pide mi garganta desde ahora y desde siempre».

El nom dels dos queda lligat també a la vida del teatre: l'Enric va morir quan tornava de l'estrena a Madrid de «A voz ahogada. Un homenatge a Miguel Hernández» que relata el dia a dia al Penal de Burgos, una de les presons més terribles del franquisme que estava ocupat majoritàriament per presos polítics comunistes, molts d’ells reconeguts intel·lectuals (un d'ells, l'Enric).

I el debat sobre la mort digna, és un debat ple de vida, perquè és des de l'amor a la vida que reclamem el dret a morir dignament. Quina ironia, que els descendents dels que van empresonar l'Enric i que van deixar morir al Miguel o que van assassinar a tants homes i dones, ens neguin el dret a decidir sobre el nostre final!

I a més «Març 1917:el doble poder» de Miquel Salas sobre la revolució russa, per seguir amb el cicle que ens ofereix sobre aquell moment històric.

A més, proposem un llibre, unes accions contra els paradisos fiscals, una jornada feminista, una jornada sobre la deportació i el suport a Cassandra.

Bona setmana i bona lectura!

Ha mort un gran home
 
En homenatge a Enric Pubill, publiquem el comunicat de l'Associació Catalana d'Expresos Polítics del Franquisme.

 A una vida lliurada a construir un món millor en el qual, com va dir el poeta, hi hagués «pa i roses per a tothom».

Març 1917: el doble poder

  

Miquel Salas, sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso va publicar el 24 de març passat l'article següent sobre la revolució russa. La lectura d'aquest article ens apropa una mica més a la realitat de la revolució de 1917 i ens ajuda a pensar i entendre elements de la resta de revolucions.
 

El debat sobre la mort digna... Segrestat

  

Cristina Vallès, membre de l'Associació catalana per al Dret a Morir Dignament , escriu l'article següent sobre el tema de la mort digna i com aquest tema ha d'entrar si o si a ser debatut al Congrés de Diputats....
 

És cert, les idees i la poesia són armes: armes alliberadores i pacifiques, no mortíferes

           

Homenatge a un gran poeta que va morir fa 75 anys. Va morir, tancat a la presó, malalt, Miguel Hernández un lliurepensador castigat pel règim franquista, un més, com Antonio Machado, Juan Ramón Jiménez,  Federico García Lorca i malauradament tants altres.

Share
Tweet
Forward
Suport
Tots som Cassandra
Tuitera condemnada dimecres passat pels acudits de Carrero Blanco

Una jornada
CIE i deportació
Mecanismes de garantia i alternatives
ICAB: Mallorca, 283, 8a planta 
a les 9h15.

Més info
Inscripcions
Una jornada
Economia
feminista:

acció institucional
i lluites socials

6 d’abril
de 9h a 18h45
MACBA,
 
Plaça dels Àngels, 1
Inscripcions i programa
Unes accions
Setmana d'acció global per l'abolició del paradisos fiscals
Una concentració:
3 d'abril
19h
Plaça Sant Jaume 
Una projecció:
6 d'abril a
20h 
Cinemes Texas
Fes-te una foto i demana:
 #FueraParaisosFiscales
#ForaParadisosFiscals
#EndTaxHavens

Signar el manifest
Un llibre
La producción dle dinero
Ann Pettifor
Encara que oficialment són els bancs centrals els únics autoritzats a generar diners, la realitat és una altra: només un 5% dels diners circulant té forma de bitllets i monedes, la resta és avui dia digital. Aquest és el poder descontrolat que permet als grans bancs i un grapat de corporacions mundials portar les regnes de l'economia mundial...
Més info
Llegir articles de l'autora a Sin Permiso: Aquí
Una pel.licula
La langosta
Yorgos Lanthimos

Narra una història d'amor no convencional, ambientada en un món en el qual els solters són arrestats i enviats a un lloc on han de trobar parella en un termini de 45 dies. El tema central és la soledat  i també la por a viure amb algú.
Més info
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp