Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                    27 de març de 2017

Els dies passen, inexorables “El tiempo pasa, nos vamos volviendo viejos” (cantava el poeta). Ha començat la primavera, però per molta i molta gent, l’hivern fosc i fred segueix presidint la seva realitat i quotidianitat. Recordem les prop de dos centenars de persones ofegades davant les costes de Líbia, la gent assassinada a Palestina, a Síria, a Colòmbia…

A Catalunya hi ha hagut mobilitzacions pel dret de l’aigua, per els salaris dignes i la recuperació dels drets socials, per la sanitat i l'educació públiques... Molta gent que s’organitza i lluita per una societat justa i un món millor. I saludem tots els esforços per aconseguir una majoria política que reverteixi la realitat actual.

Aquesta setmana us proposem el vídeo del curs "Economia feminista, de la teoria a la política" que va organitzar La Comuna, amb dues activistes feministes, Adriana Sabaté, educadora Social i Sandra Ezquerra, Sociòloga. L'article "Barcelona posa en alerta les elèctriques" de Miquel Salas i l'article de Ramón Luque, llicenciat en Història i Geografia i responsable d'Europa d'EUiA sobre la situació actual de la Unió Europea i la commemoració dels 60 anys dels Tractats de Roma.

Bona lectura i bona setmana!

Un vídeo
Economia feminista, de la teoria a la política 

  

La Comuna. Escola del Comú. 
24 de Febrer 2017 


"L'economia en sí no pot ser ni feminista ni masclista, és economia i punt!"
"Dar valor económico a los cuidados los pervierte, se cuida por amor."
"La democràcia no té res a veure amb la cura, que va lligada a la família i els afectes."

 

Si algun cop has sentit frases semblants a aquestes i et semblen problemàtiques t'interessarà aquest vídeo d'introducció a l'economia feminista, on la Sandra Ezquerra -professora de sociologia- ens explica a La Comuna (escola de formació de Barcelona En Comú) què és l'economia feminista, què ens pot aportar d'interessant i quines crítiques feministes es fan a les polítiques de gestió de la crisi econòmica. (A que no saps qui feia el sopar a l'Adam Smith? ;-)
 

Per veure el vídeo: aquí


Barcelona posa en alerta les elèctriques 

  

Miquel Salas, sindicalista i membre del Consell Editorial de Sin Permiso va publicar el 12 de març passat l'article següent sobre la pobresa energètica, la situació de les companyies elèctriques a Espanya i com ha començat la lluita conta l'oligopoli a Barcelona. La dinàmica que ha pres l'Ajuntament de Barcelona és clara: recuperar allò que es va anar perdent, l'Ajuntament de Terrassa ha començat per l'àmbit de l'aigua i qui sap quin serà el pas següent, però és evident que és el camí per aconseguir una societat més justa construïda al voltant de l'interès comú i no de l'interès privat.
 

La U.E. fa 60 anys: un moment ple d'incerteses

  

Dissabte passat es va celebrar els 60 anys dels Tractats de Roma.
Per aquest motiu, Ramón Luque, llicenciat en Història i Geografia i responsable d'Europa d'EUiA escriu un article sobre la situació actual de la Unió Europea i analitza perquè aquesta es troba en crisi...

Un mapa
Un món cada vegada amb més murs
En el que portem de segle XXI, la construcció de murs entre països s'ha disparat. Un equip de la Universitat del Quebec a Mont-real, Canadà, format per Elisabeth Vallet, Zoe Barry i Josselyn Guillarmou, ha comptabilitzat més de 70 fronteres amb algun tipus de construcció o tancament per bloquejar i controlar el flux de persones.
Amplia el mapa
Share
Tweet
Forward
Un acte
Pensant una economia per la gent
Presentació del llibre:
El pensamiento economico del Che
Carlos Tablada
31 de març, 19h
Espai Betúlia
Badalona
Un llibre
El pensamiento economico del Che
Carlos Tablada
En aquest llibre Carles Tablada presenta i analitza el més essencial de les idees econòmiques del Che, recollides de molts dels seus materials parlats o escrits, sobre la construcció del socialisme. El resultat final constitueix una excel·lent exposició d'allò més agut que el Che ens deixés en els seus esforços de constructor de la nova societat i la nova subjectivitat, dues batalles diferents però complementàries.
Una pel.lícula
Comanchería
David Mackenzie 
Tanner i Toby Howard són dos germans de l'estat de Texas i que s'han proposat atracar el major nombre de bancs: el seu objectiu és reunir la quantitat de diners necessària per no perdre la granja familiar que el banc els reclama per impagament, i que és l'única cosa que tenen i pel que han lluitat tota la vida. El seu pla: pagar al banc amb la mateixa moneda ...
Més info
Visualitza el resum de la pel·lícula
Un concurs
Il.lustració de campanyes
Celebrem un Sant Jordi no sexista!
Reivindiquem la diada de Súper Jordina!
Termini: 9 d'abril de 2017
Més info
Recollida de llibres
Reivindiquem la diada de Super Jordina!
La Plataforma dóna les gràcies per les col·laboracions realitzades fins ara i anima a seguir col·laborant, si és possible amb: novel·la Catalana, literatura infanto-juvenil i obres feministes.
Més info
Un curs
100 anys de la REVOLUCIÓ RUSSA
1917 - 2017
L'any que va sacsejar el món
del 22/03/17 al 31/05/17
Tots els dimecres a la Facultat de Geografía i Història de la Universitat de Barcelona

Més info
Una xerrada
Innovació i equitat en el sistema educatiu català?
29 de març, 17h30
Carretera d'Esplugues 68, Cornellà de Llobregat

Més info
 
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp