Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí 16.03.15

Fundació l'Alternativa

Una setmana més, us fem arribar un recull d‘informacions i articles que que ens ha semblat interessant compartir amb vosaltres. 

Activitats de la Fundació:

Obra de teatre La habitación 42 (Memoria Olvidada). 

Una obra sobre la repressió franquista, escrita i interpretada per Víctor Boira, inspirada en el testimoniatge viscut a través del seu avi. Al Casal de Cultura de St. Adrià del Besòs (Mare de Déu del Carme, 22 - St. Adrià).

SINOPSILa Habitación 42 (Memoria Olvidada) narra com un home enterrat a una fossa comú espera ser exhumat per poder reunir-se amb els seus familiars. L'obra pretén fer veure que a més enllà del que suposa políticament la Memòria Històrica estan les històries dels familiars, histories reals, amb dolor i amor, i que abans de que sigui massa tard hem de posar-hi remei.

Us esperem el 29 de març a les 18.00h! L'entrada és gratuïta; bo d'ajut de 3€ en solidaritat amb l'exhumació de fosses. Cal que reserveu la vostra butaca enviant un mail amb les vostres dades a info@fundacioalternativa.cat

 

 

Tractats de Lliure Comerç, hi ha alternativa? Una mirada des del Sud. 


Ja podeu veure el vídeo del debat realitzat el 27 de febrer al Casal de l'ALBA.
Arturo Landeros analitza les conseqüències dels TLCs als països d'Amèrica (especialment els efectes del TLCAN a Mèxic), tot fent una analogia amb el que pot suposar el TTIP al Sud d'Europa. Griselda Piñero exposa detalladament el caràcter opac del TTIP i les implicacions que s'han anat filtrant.

Per al correcte seguiment del vídeo, us facilitem els powerpoints que van fer servir els ponents:

Ponència 1 (Arturo Landeros) 

Ponència 2 (Griselda Piñero) 
 


Articles


Model d'Estat - Homenatge a Miquel Caminal:
El passat 12 de març la Fundació Nous Horitzons ens convidava a l'homenatge al recentment desaparegut Miquel Caminal. En aquest acte es va lliurar un article-trilogiaescrit per Caminal, que volem compartir amb vosaltres. Segur que serà del vostre interès.
Trilogía federal: tres cartas de un federalista catalán, publicats a la revista SinPermiso 

Internacional:
La disociación psicótica de la prensa española respecto a Venezuela, article de Pablo Pascual González publicat al bloc 'Otras miradas' del diari Público 

Treball i precarietat:

La precarización está en todas partes; el trabajo no debe ser una mercancía, article de Pere Jódar i Joan Benach publicat al bloc 'Otras miradas' del diari Público
 
 

Informacions diverses


Resum de la Conferència Euro-Mediterània contra el TTIP i el fracking.
 

Activitats en xarxa: 

AVUI 16 de març: concentració per retre homenatge a les dones assassinades a causa de la violència de gènere en tot l’estat. Us recordem que es repeteixen cada 3er dilluns de cada mes. Organitza la Plataforma Contra les Violències de Gènere (la nostra fundació n’és membre). 

 

Activitats recomanades:

- 1er Conversatori sobre Racisme i Feminisme. 21 de març d'11 a 14h a Ca La Dona (C/ Ripoll 25) Organitza Xarxa de Migració, Gènere i Desenvolupament

- Presentació de l'estudi FEMINICIDI. Recerca sobre els feminicidis a Catalunya 2010-2014, a càrrec de Graciela Atencio (Feminicidio.net) i Beatriu Masià (Tamaia, viure sense violència)
Facultat de Geografia i Historia (UB) 25 de març a les 19h 
 

Formació:

Seminari Vers un nou equilibri entre llibertat i seguretat al món d’avui, impartit per l'insctitut de Ciències Polítiques i Socials. Properes sessions: 19 de març; 16 d'abril i 21 de maig.


Llibres:

Estem elaborant un llista de recomanacions editorials de cara a la celebració de Sant Jordi. 
De moment, us proposem aquest petit tastet.

Els senyors del poder, d'Imma Cabré. És un relat que transcorre en dues èpoques, l’etapa republicana i l’actual, on tot el poder ja no és en mans dels de sempre. O potser sí. La protagonista, Natividad Yarza va ser la primera alcaldessa de l’Estat espanyol. Va néixer a Valladolid. Va venir a Catalunya a fer de mestra. Va presentar-se a les eleccions municipals del 1934 per Esquerra Republicana de Catalunya i va ser elegida alcaldessa de Bellprat, a l’Anoia. 

Momentum. Llibre d'entrevistes a Pablo Iglesias, Ada Colau, Alberto Garzón y David Fernàndez, publicat per Editorial Icària

La formació de la identitat, de Josep Fontana, publicat per Edicions 62. 
Per què els catalans som avui un poble amb un fort sentit d’identitat? D’on surt aquest sentiment de pertinença a un col·lectiu que comparteix llengua, cultura i unes formes d’entendre la societat i el món?
 

Cultura:

Festival Barnasants: "Volem el pa sencer", fins el 14 d'abril. Consulteu la programació
 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp