Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 19 de setembre

* Aquesta és la darrera setmana per poder participar en la  IX edició de la Cursa i Caminada Lluís Companys, aquest any, una mica especial perquè l'esdeveniment s'inscriu en els actes de commemoració del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular, que com sabeu s'estava organitzant a Barcelona en contraposició dels Jocs Olímpics de Berlín que servien de propaganda al règim nazi.
El cop d'estat feixista a l'estat va escapçar l'Olimpíada Popular i de fet, molts dels esportistes es van quedar a la ciutat i  es van convertir en els primers brigadistes. Una història de solidaritat, d'autoorganització treballadora, de lluita i resistència; de reconeixement dels pobles sense estat, de l'esport protagonitzat per les dones....
Uns jocs oblidats i silenciats i que  aprofitant el 80è aniversari, la Fundació conjuntament amb altres entitats, associacions i institucions hem intentat recuperar i difondre. No com a exercici nostàlgic, sinó amb la mirada en el present i futur perquè la necessitat d'organitzar-se i de plantar cara al feixisme és una necessitat real i actual.
La Cursa i Caminada Lluís Companys, que se celebrarà el proper dissabte 1 d'octubre, constitueix un dels actes d'aquesta commemoració. Hi podeu participar en la caminada, en la cursa o com a persona voluntària.
Encara hi sou a temps d' inscriure-us. I després podeu aprofitar per visitar l'exposició sobre l'Olimpíada Popular que es troba al mateix estadi Olímpic que ha organitzat Open Camp..
             

* El 28 de setembre (dimecres) se celebrarà el dia Internacional per la despenalització de l'avortament amb la consigna Dret a decidir a tot el món. Només a l'estat espanyol, els moviments feministes, denuncien que aquest dret que afecta les dones, està en retrocés, especialment des que hi ha el PP al govern. Però també recordarem que és un dret no aconseguit en moltes parts del món.

A Barcelona hi haurà una Manifestació a les 19h de de Rambla Canaletes fins a la Plaça Sant Jaume, també en solidaritat amb les dones encausades de Mallorca.

                                   

* El dia 22 de la passada setmana es va celebrar a Barcelona el "Dia sense cotxes". Una iniciativa que es desenvolupa en moltes ciutats. Algú pot considerar que un dia és un dia, una senzilla anècdota, però aquest dia ens ha de servir per analitzar, debatre i avançar en els canvis necessaris per millorar la qualitat de vida, no només a Barcelona  sinó en tota l'àrea metropolitana. 
Per aprofundir en el tema us presentem tres documents: 
El primer és un petit vídeo editat per l'Ajuntament de Barcelona,que es titula "Contaminació a Barcelona. Parlen els experts"
El segon és L'entrevista a Mercedes Vidal, regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona,  que Més324 va fer el mateix dia  22.

I el tercer, un article de Maria Rubert de Ventós, catedràtica d'urbanisme a la UPC "Superilles, microilles i cruïlles súper", en què també tracta sobre l'ús del cotxe privat.

* A nivell internacional, el dia 26 farà dos anys que van desaparèixer (o millor van ser desapareguts) els 43 "normalistes" de Ayotzinapa (Mèxic). En l''article que us presentem, de Pedro Miguel, editorialista del diari mexicà La Jornada, es pregunta: "¿Fue una acción de terrorismo de Estado dirigida a escarmentar al conjunto de las normales rurales y de los movimientos populares? ¿Fue una acción orientada a encubrir intereses delictivos que habrían podido quedar casualmente al descubierto con la presencia de ustedes en Iguala? ¿Se trató de un ajuste de cuentas dentro del grupo en el poder para favorecer a algunos funcionarios y perjudicar a otros? ¿Fue un paso de una política deliberada de desestabilización en la zona en beneficio de grupos empresariales y/o criminales? ¿Fue una combinación de dos o más de esas razones?"

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp