Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                23 de juliol de 2018

Aquest últim butlletí abans de marxar de vacances el dediquem a la Memòria amb dues propostes: la primera; la lectura de l'article sobre el Cisquet que ens proposa Raül Valls i la segona; a la XI Cursa i Caminada Lluís Companys, que com bé sabeu organitzem per retre homenatge a l'Olimpíada Popular frustrada l'any 1936 i que aquest any dediquem especialment al 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals.
 

Bona lectura, bona setmana i bon estiu!

Cisquet i Miquel Serrat Pujolar, herois del nostre temps

Raül Valls, membre de l'Amical d’antics guerrillers espanyols a França i de l'Associació catalana d’expressos polítics del franquisme, escriu aquest article explicant la història de dos herois republicans: Cisquet i Miquel Serrat Pujolar, que van haver de marxar en condicions difícils per evitar la mort en mans dels franquistes. La seva història recorda molt malauradament a la de tots i totes aquells i aquelles que durant i després del cop d'estat de qui va ser dictador durant massa anys, van trobar-se obligats a fugir als països veïns si no volien acabar a la presó o afusellats. Història molt recent, que no hem d'oblidar.

Ni oblit ni perdó.

XI Cursa i Caminada Lluís Companys

29 de setembre de 2018

La Cursa i Caminada Lluís Companys és un homenatge l’Olimpíada Popular de Barcelona de 1936 que volia expressar els valors republicans i antifeixistes en el món de l’esport.

L’Olimpí­ada Popular, organitzada per part d’entitats socials, culturals i treballadores, s’havia de dur a terme a Barcelona, del 19 al 26 de juliol de 1936, com a resposta a l’Olimpí­ada de Berlí­n, que havia esdevingut una eina d’apologia del feixisme i la xenofòbia. El cop militar feixista del General Franco, produït 24 hores abans, va impedir que aquest fraternal projecte es desenvolupés.

En esclatar la guerra i revolució, molts dels 6.000 atletes que s’havien desplaçat a Barcelona, van decidir allistar-se solidàriament com a milicians, sent així l’embrió del que serien les Brigades Internacionals del que aquest any 2018 commemorem el 80è aniversari del seu comiat.

Aquesta és l’11ª edició de la Cursa i Caminada porta el nom del President màrtir, Lluís Companys, assassinat pel franquisme després de ser lliurat per les tropes nazis.

La Fundació l’Alternativa, des de la reivindicació i recuperació de la memòria històrica i republicana, va pensar que la millor manera de commemorar l’Olimpíada Popular era fer-ho compartint l’esperit de fraternitat republicana amb una cursa i una caminada, deixant al marge la competitivitat, l’espectacle i l’interès per records i marques.

Share
Tweet
Forward
Un vídeo
En commemoració del 80è aniversari del comiat de les Brigades Internacionals
El passat 19 de juliol va fer 82 anys de l'inici de les #OlimpiadesPopulars36 antifeixistes troncades pel cop d'Estat de General Franco.
Els primers Brigadistes van sortir d'aquests 6.000 atletes desplaçats a la ciutat de Barcelona per participar a l'Olimpíada Popular.
Participa en l'acte homenatge de l'esdeveniment!

Inscripcions
#cursacompanys

Uns enllaços
XI Cursa i Caminada Lluís Companys

Compte de Twitter: 
https://twitter.com/tornaremacorrer
HT:
#cursa companys
Compte de Facebook:
https://www.facebook.com/tornaremacorrer/
Web:
www.cursacompanys.cat
Insciprcions:
 http://www.cursacompanys.cat/inscripcions/


Fes difusió de l'esdeveniment!
Un vídeo
De la caminada
Si t'agrada caminar... inscriu-te a fer el recorregut de 3km per Montjuïc!
Inscripcions
#cursacompanys
Un llibre
L'altra olimpíada
Barcelona '36
Carles Santacana 
Xavier Pujadas

Barcelona va imaginar una Olimpíada per recuperar l'esperit olimpíc i els valors de la pau, la solidaritat internacional i la fraternitat entre el pobles, que el COI posava en perill amb l'Olimpíada de Berlin organitzada pel règim nazi.
Aquest llibre ens relata els orígens de l'esport popular català, els seu gran desenvupament durant la República, el suport social que va tenir l'Olimpíada Popular i com la ciutat es convertiria en una festa "de l'esport i la cultura" que fou avortada pel cop d'estat feixista de 19 de juliol del 1936, .
Més informació
Un vídeo
De la cursa
Si t'agrada còrrer... inscriu-te a fer el recorregut de 8km per Montjuïc!
Inscripcions
#cursacompanys
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp