Copy
No ho veus bé? consulta la versió onlineButlletí setmana del 4 d'abril


Tornem després dels dies de vacances. S'ha fet difícil fer una tria interessant; el món i el nostre país petit bullen de lluites en el carrer i/o sobre el paper.

* En les eleccions nord americanes la gent treballadora de tot el món ens hi juguem molt malgrat no siguem ciutadanes d'aquell país. I com acostuma a passar, les dones molt més. En aquest article que us presentem, la posició republicana sobre el dret a l'avortament.

http://www.eldiario.es/theguardian/terrible-detras-comentarios-Trump-aborto_0_500800448.html


*  El segon és un article d' Antonio Turiel, físic i matemàtic, i un dels màxims experts internacionals en l’estudi de la  crisi energètica i els efectes de l’esgotament dels combustibles fòssils sobre la nostra societat “petrolidependent”. El seu blog “The oil crash”és un referent a Espanya, i és investigador de l’Institut de Ciències del Mar de Barcelona, que forma part del CSIC

http://crashoil.blogspot.com.es/2016/03/planificar-la-transicion-versus-caida.html


* Nazanin Armanian, des d'una posició de classe ens ajuda a no perdre el "nord" davant els atacs terroristes. Així acaba el seu article que us recomanem: "El terrorismo además de un negocio, es una cortina de humo para entretenernos, y para que demos prioridad a la seguridad sobre el bienestar y la libertad, derechos que se han conseguido a base de una larga lucha, y que el capitalismo más agresivo nos lo está arrebatando. Al menos 60.000 personas mueren de hambre cada día por el terrorismo económico"político.
http://blogs.publico.es/puntoyseguido/3250/el-terrorismo-islamico-no-es-fruto-de-la-exclusion-de-los-musulmanes/


* També us convidem a llegir el treball d'investigació de Laia Altarriba que va ser publicat a El Crític sobre "Els menjadors escolars: camp de batalla per a les grans empreses de càtering"
http://www.elcritic.cat/investigacio/menjadors-escolars-camp-de-batalla-per-a-les-grans-empreses-de-catering-8773

*  Mercedes Vidal, és llicenciada en ciències ambientals per la UAB. Treballa des de fa més de deu anys en l’àmbit de l’urbanisme i l’ecologia, formulant instruments que permetin repensar les ciutats amb criteris de sostenibilitat. Forma part de la direcció d'EUiA i actualment és regidora de mobilitat de Barcelona i del districte d'Horta-Guinardó. Us presentem aquest article: "Repensar tarifes- garantir transport públic"
http://m.eldiario.es/catalunyaplural/opinions/Repensar-tarifes-garantir-transport-public_6_501559868.html


* Recordar-vos que demà, hi haurà el quart debat del cicle:"República catalana i l'ideal federal" amb el tema "Sobirania política, interdependència econòmica" A les 18,30 al Pati Llimona.* I ja us avancem que divendres dia 15 a les 19,30, al Teatre Joventut de l'Hospitalet podreu veure l'espectacle de la  Cia Apunta Teatre "A voz ahogada", homenatge a Miguel Hernández organitzat per l'Associació Catalana d'Ex-presos polítics del franquisme.

 * Finalment us recomanem assistir a la presentació del llibre dels iaioflautes el proper dia 7

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp