Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 7 de novembre

* La setmana passada us informàvem de la 7ena assemblea d'EUiA que es va celebrar els dies 29 i 30 d'octubre a Barcelona.
La Fundació hi vam estar presents, de manera activa.
Vam presentar un balanç de la nostra activitat d'aquests darrers anys: i dos vídeos: un sobre la Cursa i Caminada Lluís Companys i el 80è aniversari de l'Olimpíada Popular i l'altre sobre l'activitat de la Fundació.
No us explicarem aquí les conclusions de l'assemblea; podeu llegir les resolucions aprovades i veure les intervencions finals d'Alberto Garzón i Joan Josep Nuet, reelegit Coordinador General.

* El dia 2 de novembre va fer 41 anys que Pier Paolo Passolini era assassinat. Un amic ens recorda un fragment de "Poesías inciviles, 1960":

Todos juran que son puros:
puros en la lengua...naturalmente:
señal de que el alma está sucia.
Ha sido siempre
así. Para mentir no hace falta ser oscuros.
Se creen, monstruos, que la muerte
iguala. No saben que es justo la muerte
(su coartada de católicos siervos)
la que disgrega, corroe, desvía, distingue:
también la lengua.
(...)
                         
* Novembre és un mes que es tenyeix de lila. Mes per reflexionar , organitzar i prendre part en accions contra les violències de gènere. Dissabte 5 es va celebrar una manifestació feminista a Tarragona.

            

Els dies 17-18-19 de novembre se celebrarà el XII Fòrum contra les Violències de Gènere, el 21 la Instal.lació Sabates Vermelles: Art Públic i Memòria Social . I el 25 de Novembre la Manifestació a Barcelona (entre moltes altres activitats).
Per entendre millor de què parlem quan parlem de violències, us recomanem l'entrevista que Més324 va realitzar el passat dia 4 a Beatriu Masià, Presidenta de "Tamaia, viure sense violència". (ocupa del minut 41,38 al 53).

 
* Article sobre Victor Mora. Gabriel Jaraba,  professor universitari, periodista, escriptor, investigador, formador, educador, avi i membre d'EUiA, ha escrit per aquest butlletí un article sobre Víctor Mora, escriptor, conegut especialment per ser el creador del Capitán Trueno que va morir a l'agost. que porta per títol "Víctor Mora i la missió dels nous reaccionaris".
                               

Perquè us vingui de gust endinsar-vos en la lectura, us en reproduïm un paràgraf: "Els nous reaccionaris tenen com a missió enterrar qualsevol vestigi, al panorama comunicacional i cultural, qualsevol vestigi de lluita de classes, ridiculitzar els qui la protagonitzen o en són partidaris, fer aparèixer com a obsolet qualsevol escenari o realitat en que la lluita de classes pugui fer-se visible. Aquests nous reaccionaris amb una missió són, a més, joves –no tant com volen fer aparentar amb la seva coqueteria petulant—amb la qual cosa volen presentar-se com a encarnació del “nou” que ha d’arraconar el “vell”. Segons la seva manera de mirar, aquell cartell electoral que hi diu “Mis manos, mi capital” és una mostra d’allò del que abominen: un home adult, que viu del seu jornal, que no només no se’n amaga sinò que mostra orgullós la seva condició d’assalariat en tant que orgull de ciutadania, les virtuts del qual no han estat conferides per una universitat d’elit o un mandarinat sinò per la dignitat i l’esforç del treball. Per a ells és quelcom ridícul i encara pitjor, quelcom que cal foragitar immediatament no només de la vista de la gent sinò de les seves ments".

* I un altre article molt interessant "Fer visible allò invisible"
                 
Aquesta vegada, de Raül Valls, llicenciat en Filosofia, membre d’Alba Sud, del Centre per a la Sostenibilitat Territorial, activista en defensa del territori, sindicalista a CCOO i patró de la Fundació, que planteja  la necessitat d’abandonar la fragmentació de les lluites “Tant si succeeixen al medi natural com als llocs de treball” i la necessitat per les esquerres d’articular espais de cooperació que permetin construir un discurs global; així mateix, proposa promoure accions que reforcin els vincles entre tots aquells que participen en les lluites quotidianes.

* Aquesta obra de teatre us l'havíem recomanat molt especialment.Us recordem que a Barcelona, la podeu veure aquesta setmana
                                     
* El dissabte 12 haureu de triar, perquè hi ha molta activitat:
                     


 I a les 18h, cinema  "Pan y rosas", una pel.lícula de Ken Loach a Les Cotxeres de Sants, c/ de Sants 79, organitzada per "La llanterna màgica"

 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp