Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí 23.03.15

Fundació l'Alternativa

Una setmana més, us fem arribar un recull d‘informacions i articles que que ens ha semblat interessant compartir amb vosaltres. 

Activitats de la Fundació:

Obra de teatre La habitación 42 (Memoria Olvidada). 

Una obra sobre la repressió franquista, escrita i interpretada per Víctor Boira, inspirada en el testimoniatge viscut a través del seu avi. Al Casal de Cultura de St. Adrià del Besòs (Mare de Déu del Carme, 22 - St. Adrià).

SINOPSILa Habitación 42 (Memoria Olvidada) narra com un home enterrat a una fossa comú espera ser exhumat per poder reunir-se amb els seus familiars. L'obra pretén fer veure que a més enllà del que suposa políticament la Memòria Històrica estan les històries dels familiars, histories reals, amb dolor i amor, i que abans de que sigui massa tard hem de posar-hi remei.

Us esperem el 29 de març a les 18.00h! L'entrada és gratuïta; bo d'ajut de 3€ en solidaritat amb l'exhumació de fosses. Cal que reserveu la vostra butaca enviant un mail amb les vostres dades a info@fundacioalternativa.cat

 

Jornada Dones, Resistència i Palestina

El passat 14 d'abril va tenir lloc aquesta jornada, coorganitzada amb la Coalició Prou Complicitat amb Israel i la Plataforma Contra les Violències de Gènere. Us passem a continuació la crònica de les ponències que han publicat les companyes de la Plataforma.


 

Articles

Educació i TTIP:
Què canvia en l'educació pública i en el nostre futur si fos aprovat el TTIP?, a càrrec de Silvia Grünig Iribarren

Internacional:
Parar el zarpazo yanqui contra Venezuela, a càrrec d'Ángel Guerra Cabrera

Treball i precarietat:
La discriminación de género en acción, a càrrec de Bernardo Kliksberg

 
 

Informacions diverses

 

Activitats en xarxa: 

20 d'abril: Propera concentració per retre homenatge a les dones assassinades a causa de la violència de gènere en tot l’estat. Us recordem que es repeteixen cada 3er dilluns de cada mes. Organitza la Plataforma Contra les Violències de Gènere (la nostra fundació n’és membre). 

 

Activitats recomanades:

- Jornades 'Teixint sabers femenins', organitzades per la Regidoria de Polítiques d'Igualtat de St. Adrià (Lloc: Biblioteca St. Adrià. Pl Guillermo Vidaña, s/n):
   · 24/3/15, 19h: Xerrada Dones a la conquesta de la llibertat. Una proposta de genealogia i  memòria històrica de les dones, a càrrec de Maribel Cárdenas
   · 26/3/15, 19h:
Escriptores que m'apassionen, a càrrec d'Esmeralda Berbel.


- Presentació de l'estudi FEMINICIDI. Recerca sobre els feminicidis a Catalunya 2010-2014, a càrrec de Graciela Atencio (Feminicidio.net) i Beatriu Masià (Tamaia, viure sense violència)
Facultat de Geografia i Historia (UB) 25 de març a les 19h 
 

Formació:

Seminari Vers un nou equilibri entre llibertat i seguretat al món d’avui, impartit per l'insctitut de Ciències Polítiques i Socials. Properes sessions: 16 d'abril i 21 de maig.

Cultura:

Festival Barnasants: "Volem el pa sencer", fins el 14 d'abril. Consulteu la programació
 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp