Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 24 i del 31d'octubre

 
Per llegir aquest butlletí disposareu de dues setmanes. Després de la 7ena Assemblea d'EUiA del 29 i 30 agafarem un dia de descans.
Des de la Fundació desitgem que en la 7ena Assemblea es produeixi un bon debat que porti a una  EUiA més forta que li permeti encarar els nous reptes.
Ara que a més ja sabem que el PSOE s'abstindrà en l'elecció del President del Govern, necessitem  una organització forta, que plantegi alternatives. Més que mai és necessari que les forces socials i polítiques democràtiques i d'esquerres del país  conflueixin per obrir un procés constituent que ens porti a fer fora el règim del 78. Pensions, sanitat, educació, lluita contra les violències masclistes..ja sabem com és la gestió del PP.

#NosotrasParamos #NiUnaMenos y #VivasNosQueremos, 
Com sempre, de tot el que s'escriu i es publica hem de triar. I hem triat parlar de la vaga de dones que es va donar la setmana passada a Argentina i altres països de llatinoamèrica contra els feminicidis. Us imagineu què passaria si cada dia assessinessin a futbolistes o a polítics o... Els països es paralitzarien. però com que les assassinades són dones, sembla que no passi res. Les dones del sud ens van tornar a donar una lliçó.
Escriu Aitor Txasko al Diari Gara en un article que porta per títol "El feminicidio como manifestación de extrema violencia contra la mujer"
"El feminicidio es una manifestación de extrema violencia contra la mujer. Es por desgracia una «rutina» histórica que ha servido como un efectivo mecanismo con el que mantener la subordinación del género femenino frente a la supremacía del masculino. La definición más conocida del término la dio Diana Rusell, considerándola como «el asesinato de mujeres a manos de hombres debido a que son mujeres». Posteriormente, Marcela Lagarde, desde una perspectiva del contexto mexicano donde se desarrollaron los sucesos feminicidas de Campo Algodonero en Ciudad Juárez, diría que son «la culminación de la violencia de género contra las mujeres, así como de la impunidad que los configura». Lagarde puso sobre la mesa la incapacidad de las administraciones públicas de garantizar la vida y seguridad de las mujeres en general que sufren diferentes grados de violencia a lo largo de su vida. En definitiva, hablaba de crímenes de estado"
 
I a l'article Violencia en cadena de Martín Granovsky podem llegir: 
"Toda violencia tiene una lógica detrás. Supone que la víctima no es una persona ni tiene derecho a ejercer su voluntad. Toda violencia contra una mujer en cuanto tal tiene la lógica de que esa mujer es una cosa de la que es natural apropiarse /../. La protesta es contra la violencia y apunta no tanto a una solución penal mágica sino a la prevención e, incluso, a la provisión de herramientas simbólicas y prácticas en defensa propia para las mujeres"

A Catalunya són moltes les iniciatives que ens permeten reflexionar sobre la violència contra les dones. Us fem tres propostes.
* El proper dia 3 de novembre, des de diverses associacions feministes (Associació Internacional de Solidaritat i Cooperació Calala Fondo de Mujeres i Tamaia) ens conviden a una jornada de reflexió Sembrem feminismes que es farà al Pati Maning de Barcelona
 


* I el dissabte 5 de novembre, manifestació a Tarragona

      

* Del dijous 17 al dissabte 19 se celebrarà a Barcelona el XIIè Fòrum contra les violències de Gènere. Ja estan obertes les inscripcions. Aquesta edició del Fòrum es dedicarà a la lluita per la visibilització i l'eradicació dels feminicidis, els assassinats de dones pel fet de ser dones, que han segat més de 700 vides en una dècada a l'Estat Espanyol.


 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp