Copy
No ho veus bé? consulta la versió online


Butlletí especial Primer de Maig

 

Benvolgudes, benvolguts,
El butlletí d’aquesta setmana és l’Especial Primer de Maig. En aquest cas, comptem amb articles escrits específicament per aquest butlletí, així com d’altres de premsa que us enllacem.  Com sempre, també us fem arribar informacions relatives a la nostra activitat, així com a la del teixit social.
 

Articles escrits amb motiu del butlletí especial

 
Vulneración y vulnerabilidad: el orden de las cosas, a càrrec d'Antonio Madrid, professor de Filosofia del Dret a la Universitat de Barcelona

Treball, dones i procés constituent, a càrrec d'Adoración Guamán, professora de dret del treball de la Universitat de València i Directora de la Fundación Europa de los Ciudadanos

Treballadors i treballadores del món, lluitem juntes! , a càrrec de Jesús García Acosta, responsable de Món del Treball d’Esquerra Unida i Alternativa.
 
 


 

Articles de premsa


- Entrevista a Atilio Borón, publicada a El Ciudadano: "Si se deja que el capitalismo siga su curso, en 50 o 100 años más, el planeta estalla"

- Entrevista a Alberto Garzón publicada a Eldiario.es "Crear un millón de puestos de trabajo en el sector público es más eficiente que la renta básica"

La Renta Básica y el llamado rescate social. Las propuestas de Podemos, CCOO, UGT, Ciudadanos. Article de Jordi Arcarons, Daniel Raventós i Lluís Torrents, publicat a SinPermiso.

 
 

 

Activitats de la Fundació:

 

- Cicle sobre Democràcia

De cara al proper mes de juny estem preparant un cicle de conferències i debats entorn de temes cabdals de la democràcia actual. Aquest cicle s'emmarca en la nostra col·laboració amb el Museu Arqueològic de Catalunya, que ha organitzat l'exposició Demos, viure en Democràcia

El cicle comptarà amb els següents actes:
- Democràcia i repressió. Any Neus Català: dones en lluita.
Data: 5 de juny, 19.30h
Comptarem amb Elisenda Belenguer, Andreu Mayayo. Tenim pendents de confirmació altres ponències. 
- El poder del poble. República Catalana. 
Data: 11 de juny, 19.30
Comptarem amb Josep Fontana, Carme Forcadell, Joan Josep Nuet i Josep Ferrer. Tenim pendents de confirmació altres ponències. 
- Privació de l'exercici dels drets de la ciutadania: la llei mordassa. 
Data: 18 de juny, 19.30.
Estem en procés de rebre les conformacions dels i les ponents

- La democratització de la democràcia: el 2.0. 
Data: 25 de juny, 19.30
Estem en procés de rebre les conformacions dels i les ponents

 

- Fòrum d'Alternatives a l'atur, la pobresa i les desigualtats 


El passat dissabte 25 d'abril vam participar al Fòrum amb el taller El necessari repartiment del treball.Campanya per les 30 hores sense rebaixa salarial.
Vam coorganitzar  aquesta activitat amb la Plataforma per les 30 hores laboralsde manera que hem pogut fer un interessant debat amb agents implicats com els sindicats, la Plataforma d'Aturats i societat civil organitzada, establint possibles sinèrgies de cara al futur
 

Enlace permanente de imagen incrustada

 
 


Informacions diverses


Activitats recomanades:

Presentació de la Fundació Revolució Democràtica, el proper 5 de maig a les 19h, a la Facultat d'Història de la UB (C/ Montealegre, 6)

 

Activitats en xarxa: 

18 de maig: propera concentració per retre homenatge a les dones assassinades a causa de la violència de gènere en tot l’estat. Us recordem que es repeteixen cada 3er dilluns de cada mes. Organitza la Plataforma Contra les Violències de Gènere (la nostra fundació n’és membre). 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp