Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana de l'11d'abrilAbril ens porta olors de primavera. Com diu en una cançó, Ma del Mar Bonet, "un abril que ens va portar per l' aire una cançó. El meu amic la cantava, també la vull cantar jo. Ai, abril, mes amorós, aire de llum, vol de llavors"

Cançó, alegria, ideal, vivència, esperança, REPUBLICANA.
Per què la República va ser això, una esperança completa en tots els àmbits de la vida.
 Una revolució en el sentit global de la paraula. Drets per les treballadores i treballadors, drets per a les dones, per a les nacions.

Deia Miguel Hernández:
¿Quién lavará estas manos fangosas que se extienden
al agua y la deshonran, enrojecen y estragan?
Nadie lavará manos que en el puñal se encienden
y en el amor se apagan.
Las laboriosas manos de los trabajadores
caerán sobre vosotras con dientes y cuchillas.
Y las verán cortadas tantos explotadores
en sus mismas rodillas".


Sempre és interessant escoltar les paraules de Francesc Macià proclamant la República catalana
https://www.youtube.com/watch?v=sUu_7zqjBV8

Aquesta imatge de mestres republicanes que s'estan formant que pot resumir aquell esperit.Per nosaltres els ideals republicans segueixen sent actuals. No acceptem la Monarquia borbònica que ens va ser imposada després del Cop d'Estat feixista i dels quaranta anys de dictadura. I des d'EUiA seguim reclamant la República Catalana.I ens reafirmem en:
- Una proposta de Via Federal de Lliure Adhesió o de Federalisme amb Dret d'Autodeterminació que estableix una relació entre pobles lliures i iguals.
- Una proposta constituent amb contingut de plena democràcia política, econòmica, social i cultural.
- Una proposta d'Estat propi com a superació de l'estatus polític actual de Catalunya, que ja no pot ser dimensionat com una Comunitat Autònoma del Regne d'Espanya.
Apostem per una República Catalana Social, Democràtica i Lliurement federada.


* Us recordem que aquest dimarts 12 es tanca el cicle de debats "La República catalana i l'ideal federal" amb el tema Classes populars i sobirania. Com cada sessió al Pati Llimona a 2/4 de 7. El coordinador del debat, que formularà les preguntes a les persones convidades, serà Joan Subirats, catedràtic de ciència política de l'UAB.* El 14 d'abril hi ha actes a molts llocs del nostre país. Nosaltres hem seleccionat aquest del  Grup Promotor per al Futur Monument Presó de Dones de Les Corts. " Homenatge a l’expresa política Maria Salvo Iborra el proper 14 d’abril durant la commemoració del 85è Aniversari de la proclamació de la Segona República. L’activitat seguirà el recorregut de les diferents senyals commemoratives de la presó al barri amb breus parlaments de representants de la societat civil i serà precedida per una explicació sobre la història d’aquest espai de repressió franquista"

* A Barcelona hi haurà diferents actes, però volem destacar el  canvi de nom de la plaça de Llucmajor per la plaça de la República. Si voleu llegir la programació
http://premsa.bcn.cat/2016/04/10/barcelona-celebra-la-republica-i-els-seus-valors/

*I divendres dia 15 a les 19,30, al Teatre Joventut de l'Hospitalet podreu veure l'espectacle de la  Cia Apunta Teatre "A voz ahogada", homenatge a Miguel Hernández organitzat per l'Associació Catalana d'Ex-presos polítics del franquisme.

 
* A la nostre pàgina de facebook trobareu diverses propostes republicanes pel territori català. 

Salut i república!
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp