Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

 

Butlletí 01.02.16

Fundació l'AlternativaEl passat 20 de gener, la Fundació l'Alternativa i la Fundació Josep Irla van signar un conveni de col.laboració  per organitzar conjuntament  un cicle de debats sobre "La República Catalana i l'ideal federal".
L'objectiu d'aquest cicle, amb un format de diàlegs entre diferents punts de vista des del catalanisme d'esquerres, és promoure la reflexió sobre els lligams entre l'ideal republicà federal i el projecte d'una República Catalana, així com sobre el pas de la defensa de sobirania a l'exercici de la sobirania.
Des de l'inici del procés sobiranista, els conceptes "federalisme" i "independentisme" s'han volgut presentar com a oposats. Això ha estat un lloc comú en el discurs públic. Tanmateix, una cosa és l'aposta concreta per la reforma federal de l'Estat espanyol contraposada a la independència de Catalunya, i una altra el federalisme com a tradició ideològica. Al nostre entendre, no hi ha res en aquesta tradició de pensament que contradigui, per se, l'aposta per una República Catalana independent; com tampoc res impedeix que aquesta pugui establir relacions fraternals, fins i tot de caire confederal, amb altres pobles lliures.
El cicle constarà de quatre debats que es realitzaran al Pati Llimona de Barcelona, cada un d'ells amb una persona que el coordinarà i d'altres, ponents que dialogaran.
El primer, el 23 de febrer, portarà per títol "Federalisme, autodeterminació, independència: el significat dels conceptes". L'1 de març "L'independentisme i el federalisme dins la història del catalanisme progressista". El 15 de març: "Autodeterminació i nova política". El 29 de març: "Sobirania política, interdependència econòmica". El 12 d'abril: " Classes populars i sobiranies".
       

En la imatge: Josep Vall, David Companyon, Adelina Escandell i Lluís Pérez després de la signatura del conveni.

El dia 30 de gener, és conegut per tothom perquè el 1948 va morir assassinat  Mahama Ganhdi i aquest és el motiu perquè se celebri El Dia Escolar de la No-violència i la Pau. Però el 30 de gener, de 1938 ha de ser recordat perquè la població de Barcelona  va patir un dels bombardetjos més sagnants sobre la Plaça de Sant Felip Neri que va provocar molts morts i ferits, molts d'ells infants.
El record ens ha de servir sempre per reafirmar el nostre compromís per acabar amb els conflictes bèl·lics arreu del món. Si voleu saber-ne més

http://www.barcelonabombardejada.cat/


A vegades ens preguntem a qui beneficia directament l'organització de grans esdeveniments esportius. Us recomanem un treball d'investigació publicat a la Revista Crític sobre Els Jocs Mediterranis de Tarragona del 2017
http://www.elcritic.cat/investigacio/els-jocs-mediterranis-de-tarragona-de-2017-inversio-o-hipoteca-7855


Sovint hem seleccionat  articles en aquest butlletí que feien referència a aspectes de la Renda Bàsica. Si en voleu saber més, els dies 12 i 13 de febrer la Xarxa Renda Bàsica organitza el XV Simposi a Badalona.

 
  

 

 

 


I
 
 

 

 
 

 

 

 
 


 


  


 


  

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

 
 
 
 

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp