Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                   23 de gener de 2017

Una setmana que passarà a la història perquè el que succeeix a EEUU ens acaba afectant a la resta del planeta. I aquesta setmana comença l’era Trump, l'época del 45è president dels Estats Units. Noam Chomsky, professor emèrit de l’Instituto Tecnològic de Massachusetts i una de les figures més contestatàries front les polítiques neoliberals de diverses administracions va dir: “La fi de la República de Weimar, el 1933, és l’escenari que s’assembla més a la situació que està vivint els Estats Units amb l’arribada de Donald Trump al poder”.

Sobre aquest tema us oferim dos articles amb la intenció d'aprofundir en aquest tema; un de Pol Alcòzar, publicat al bloc de Realitat i l'altre de Nancy Fraser, publicat a Sin Permiso. Però com que la la por no ens paralitza, volem seguir analitzant  la nostra realitat amb la idea d'ajudar a elaborar una resposta col.lectiva davant els atacs a les classes treballadores i populars; per això també hi trobareu "Sindicalisme social en la nova fase del cicle institucional" de Pablo Carmona i "La preservació de terres fèrtils i dels pagesos, un tema central" de Raül Valls.

Neoliberalisme “progresista”, 
neoconservadors i Trump 
El capitalisme sense màscares

 
GRAN CONCERT PER A LES PERSONES REFUGIADES 
al Palau Sant Jordi i impulsat per la campanya Casa nostra, casa vostra. Una nit per cantar i reivindicar queVolem acollir refugiats i refugiades i totes aquelles persones obligades a fugir forçosament de casa seva. Volem acollir els que han d’arribar i els que ja són aquí. Aquí tens tota la informació
Mediterráneo #VolemAcollir
Joan Manuel Serrat grava una versió col·lectiva inèdita de Mediterráneo 
per als refugiats #VolemAcollir
Share
Tweet
Forward
40 ANYS DE LA MATANÇA D'ATOCHA

Les conquestes democràtiques (amb totes les seves imperfeccions que s'ha anat engrandint amb el pas del temps a mesura que el Règim l'ha anat buidant de contingut i sobirania popular) no van arribar de franc. Alguns van pagar amb la seva vida que fos possible.

És compleixen 40 anys de la matança d'Atocha a Madrid, on cinc advocats laboralistes, vinculats a CC.OO., foren assassinats per pistolers de l'extrema dreta sota l'empara de l'Estat. Recordar-se’n és un acte de justícia contra la impunitat i la desmemòria. Rosa Montero ens ho recorda 
Documental i Xerrada - Col.loqui
HOMENATGE 

HASTA SIEMPRE COMANDANTE
23 de gener 2017

El Casal d'Alba presenta el documental
"Fidel es Fidel"
de Roberto Chile i organitza un col.loqui xerrada amb la participació de Eugenio Martínez Enriquez, Embaixador de Cuba a España, Mabel Arteaga Cónsul de Cuba a Barcelona i Salvador Torres, President del Casal d'Amistad Català-Cubà de Barcelona 
Un Llibre
DIARIO DEL ASEDIO A DUMA 2013
Un text que reuneix les notes del diari personal de Samira Khalil, activista siriana segrestada juntament amb Razan Zaituneh, Wael Hammada, Nazem Hamadi, el 9 de desembre de 2013 a Al-Gutha. A dia d'avui segueixen desapareguts. Editat per Yassin al-Haj Saleh, el seu "company de vida", i presentat per Santiago Alba Rico. Un commovedor relat del dia a dia d'una ciutat assetjada i de les reflexions al fil de la violència, la por, la fam, la destrucció ... "D'aquí a cent anys la narració de Samira serà potser una obra de ficció que ens commourà en el buit; avui no es pot sortir d'ella; acabes de llegir-la i t'està esperant fora ", com expressa Santiago Alba en la presentació. 
Propera Públicació
Ediciones del Oriente y del Mediterráneo
Xerrada i Debat
Dimecres 22 de febrer 2017, 19h al Casal Orlandai
CONTAMINACIÓ DE L'AIRE DE BARCELONA 
Xerrada debat amb l'Olga Margalef i el Josep Martí sobre els efectes sobre la salut de la contaminació de l'aire i propostes de millora per l'àrea metropolitana de Barcelona 
 
Presentació de l'estudi 
DEBAT
Dilluns 18h30
a l'espai Francesca Bonnemaison
c/ Sant Pere més baix, 7 BCN
Desigualtat de gènere i pobresa enrgètica
Un factor de risc oblidat 
Una pel·licula
PERSÉPOLIS
 
Basada en el còmic autobiogràfic Persèpolis, aquesta pel·lícula d'animació narra la història d'una noia iraniana des de la seva infància (dictadura del Sha, revolució islàmica, guerra entre l'Iran i l'Iraq) fins a la seva adolescència i joventut (exili i estudis a Europa).
Més info
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp