Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

 

Butlletí 25.01.16

Fundació l'Alternativa


Encara xocades per les agressions a dones a Colònia i altres ciutats d'Alemanya la nit del 31 de desembre i la resposta d'algunes autoritats, una reflexió que permet el debat de Marieme Hélie-Lucas, activista feminista argelina. Sociòloga. Coordinadora Internacional de SEcularism is Women's Issue (El laicismo es cosa de mujeres).
"Los ataques machistas coordinados en Colonia y los errores eurocéntricos de una izquierda europea postlaica"
http://www.sinpermiso.info/textos/los-ataques-machistas-coordinados-en-colonia-y-los-errores-eurocentricos-de-una-izquierda-europea.El proper 5 de febrer farà 97 anys que va començar la vaga de La Canadenca que va paralitzar absolutament la ciutat de Barcelona i amb la què el moviment obrer va aconseguir, entre d'altres, la Jornada de vuit hores.Us recomanem un article de la revista Sàpiens

http://blogs.sapiens.cat/historiadorvital/2012/02/21/la-vaga-de-la-canadenca/

i aquest video
https://www.facebook.com/SpanishRevolution/videos/950418335046968/?fref=nf


El Màster de Gènere i Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona ha fet una Auditoria de gènere de CRÍTIC per analitzar la perspectiva de gènere dins d'aquest mitjà. Un estudi que us recomanem especialment.
http://www.elcritic.cat/blogs/femcritic/2016/01/23/critic-suspen-en-perspectiva-de-genere-segons-una-auditoria-universitaria/Molt interessant el diàleg entre Varoufakis i Pisarello "Per una Europa de les ciutats rebels"
http://www.elcritic.cat/actualitat/conversa-varoufakis-pisarello-el-reclam-duna-europa-de-ciutats-rebels-7748Destaquem la concentració d'aquest dissabte a Plaça Catalunya en contra de la guerra organitzada per la Plataforma Unitària contra la guerra i l'OTAN
Finalment us volem recordar que aquest diumenge 24 de Gener ha estat el 39 aniversari dels assassinats dels advocats laboralistes d'Atocha. Des d'aqui el nostre petit homenatge a Luis Javier Benavides, Serafín Holgado, Fco. Javier Sauquillo i Enrique Valdeviera. 

 

 

 


I
 
 

 

 
 

 

 

 
 


 


  


 


  

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

 
 
 
 

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp