Copy
No ho veus bé? consulta la versió online


Butlletí 20.04.15

Fundació l'Alternativa

Una setmana més, us fem arribar un recull d‘informacions que ens ha semblat interessant compartir amb vosaltres. Aquesta setmana incloem una extensa recomanació de lectures per a que us inspireu aquest St. Jordi

 Activitats de la Fundació:

 

- Fòrum d'Alternatives a l'atur, la pobresa i les desigualtats 

Aquest cap de setmana participem al Fòrum amb el taller El necessari repartiment del treball, que tindrà lloc el dissabte 25, de 10 a 12h, a la Universitat Pompeu Fabra - Campus Ciutadella (C/ Ramon Trias Fargas, 25-27  BCN)

 

- 1a reunió del Consell Científic de la Fundación Europa de los Ciudadanos

 
La nostra presidenta, Adelina Escandell, ha assistit avui a aquest tret de sortida dels grups d’anàlisi per a la construcció d’alternatives des de les esquerres A la foto podem veure Adoración Guamán (directora de la FEC), Alberto Garzón, Marina Albiol i José María González (President de la FEC)
 

 

 

Lectures recomanades per Sant Jordi:


10 llibres per descarregar d’Eduardo Galeano 

- Us recomanem que feu una ullada als llibres que edita Capitan Swing, una editorial jove i compromesa.
Entre els seus títols destaquem
Chavs: la demonización de la clase obrera (Jones, Owen )
El Minotauro Global (Varoufakis, Yanis)
Indies, hipsters y gafapastas (Lenore, Víctor)
De pronto, mi cuerpo (Ensler, Eve)

- També ens agrada molt l'editorial Icària:
Los usurpadores. Cómo las empresas transnacionales toman el poder (George, Susan)
Clave K, el llibre pòstum de Margarita Rivière (llibre disponible a la parada de St. Jordi)
Momentum. Llibre d'entrevistes a Pablo Iglesias, Ada Colau, Alberto Garzón y David Fernàndez, publicat per Editorial Icària (llibre disponible a la parada de St. Jordi)
Sin trabajo, sin derechos, sin miedo. Las reformas laborales y sus efectos sobre el trabajo (coordinat per Joan Benach, Albert Recio i Gemma Tarafa)


La formació de la identitat (Fontana, Josep)
Per què els catalans som avui un poble amb un fort sentit d’identitat? D’on surt aquest sentiment de pertinença a un col·lectiu que comparteix llengua, cultura i unes formes d’entendre la societat i el món?

Escritos de mujeres desde Leningrado (Simmons, C; Perlina, N)
Un llibre per a entendre aquest brutal setge de 872 dies des de la mirada de les dones que el van patir.
 
El espacio público como ideología. (Delgado, Manuel) L'autor ens desgrana com pot ser entès l'espai públic com el lloc on es porten a la pràctica la convivència, la democràcia, el consens, el civisme (ben entès).

Economía franquista y corrupción (Mayayo, A; Lo Cascio, P; Rua, JM.).
Els escàndols de corrupció destapats darrerament ens donen ganes de rellegir aquest llibre, que il·lustra la generació de les corrupteles per part de la dictadura, que encara arrosseguem.

ReaccionaDos, a càrrec de Federico Mayor Zaragoza, Baltasar Garzón, Juan Torres López, Àngels Martínez Castells, Ignacio Escolar, Rosa María Artal, Carlos Martínez, Javier López Facal, Javier Pérez de Albéniz, Lourdes Lucía, Epíleg de Javier Gallego Crudo.

Capitalismo y turismo en España. Del “milagro económico” a la “gran crisis"d’ Ivan Murray, prologat per Macià Blàzquez. Una anàlisi detallada sobre el paper que ha jugat el negoci turístic a l’economia espanyola des dels anys 60 fins al’actualitat.
Edició digital gratuita, publicada per Alba Sud Editorial.


En el lado bueno de la valla, recull de vinyetes de Manel Fontdevila

- També us recomanem el còmic de El capital. El manga (Editorial Herder)


- Els senyors del poder, d'Imma Cabré. És un relat que transcorre en dues èpoques, l’etapa republicana i l’actual, on la protagonista, la primera alcaldessa de l’Estat espanyol, posa en qüestió les bases del poder.

- De Luis García Montero, us destaquem la seva darrera novel·la, Alguien dice tu nombre, sobre la vida, l'amor i el compromís social a l'Espanya dels anys 60. 

- D' Almudena Grandes us recomanem el cicle que està publicant Episodios de una guerra interminable, format per sis novel·les independents que recorren diverses èpoques de la dictadura franquista. Fins el moment podreu trobar els tres primers: Inés y la alegríaEl lector de Julio Verne i Las tres bodas de Manolita.


A més, tindrem una pila de llibres interessants a la parada que muntem amb Esquerra Unida i Alternativa el dia 23 a La Rambla de Barcelona, a la parada 145 (a prop del Centre Cultural Sta. Mònica).
Hi trobareu, entre d'altres, 
Nablús en flames, Aquí també Domitila,  Quan la por canvia de bàndol, Rebel amb causa, La revolta que viurem, Pomes perdudes, Leila Khaled (a més de Clave K i Momentum 

 
 

Article relacionat

Néixer, créixer (i no morir) venent llibres “independents”, article de Marc Carrera publicat a la revista electrònica de periodisme d'investigació Crític.

 
 

Informacions diverses

 

Activitats en xarxa: 

Avui, 20 d'abril: concentració per retre homenatge a les dones assassinades a causa de la violència de gènere en tot l’estat. Us recordem que es repeteixen cada 3er dilluns de cada mes. Organitza la Plataforma Contra les Violències de Gènere (la nostra fundació n’és membre). 

 

Formació:

Seminari Vers un nou equilibri entre llibertat i seguretat al món d’avui, impartit per l'insctitut de Ciències Polítiques i Socials. Darrera sessió:  21 de maig.
 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp