Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                   20 de febrer de 2017

Comencem la setmana amb un butlletí especial sobre el tema de l'educació.
En el malaurat context de crisi i de retallades sistemàtiques en el que ens trobem des de fa ja massa temps es fa gairebé impossible seguir el ritme de la innovació i formació en l'àmbit educatiu. Els dirigents polítics semblen haver oblidat que les necessitats i exigències socials no desapareixen amb la reducció de pressupostos; al contrari, augmenten. 
Aquesta situació no és sostenible i és urgent que se'n parli, ja que el futur de la nostra societat depèn, en una gran part, de la qualitat del nostre sistema educatiu: el nostre futur està a les nostres escoles, als nostres instituts, a les nostres universitats, no podem demanar excel·lència sense inversió i com més triguem a canviar la situació pitjor seran les conseqüències...

La crisi i la desprotecció de l’escola pública  renov1-960x397

Anàlisi de com l'escola pública pateix una total desprotecció, amb l'excusa de la crisi, dels poders polítics que haurien de vetllar per la seva planificació, finançament i gestió.
L'autor, el Xavier Bonal i Sarró és professor del Departament de Sociologia de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i Special Professor of Education and International Development a la Universitat d'Amsterdam. Dirigeix el grup de recerca Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS) de la UAB i ha estat membre de la xarxa d'experts en Ciències Socials i Educació de la Comissió Europea (NESSE). Especialista en sociologia de l'educació i política educativa.
L'article del Xavier Bonal que proposem aquesta setmana va ser publicat a Diari de l'Educació el 15 de desembre de 2016.

Les tres primaveres pedagògiques  mrp

En aquests moments que a Catalunya es parla d'innovació educativa, sense referents, sense fil històric, com si fos un «invent» actual, és bo conèixer que a Catalunya hi ha una llarga tradició pedagògica i situar els moments d'innovació al llarg dels temps, i analitzar les causes i conseqüències.

L'article del Jaume Carbonell que proposem aquesta setmana es titula: Les tres primaveres pedagògiques i va ser publicat a Diari de l'Educació el 5 de setembre de 2016.

Jaume Carbonell, pedagog, periodista i sociòleg. Com diu ell: «He tingut el privilegi de treballar 38 anys com a periodista educatiu a la revista "Cuadernos de Pedagogía". Ha escrit diversos articles i llibres. Treballa en qüestions relacionades amb la innovació educativa, l'escola pública, el professorat, història de l'educació, escola i entorn i l'educació del futur.

   Estic en crisi, vull innovar!  

Les dificultats per seguir el ritme evolutiu de la nostra societat i oferir una educació de qualitat, adaptada a les noves realitats i necessitats és incompatible amb les retallades de pressupost a les escoles. La innovació està forçosament lligada la formació.

Publiquem l'article de la Remei Gómez, nascuda a Barcelona el 1981. Mestra d'infantil i primària. En contacte amb el món educatiu des de fa 17 anys, primer com a monitora de lleure i des de fa més de 10 anys a l'escola publica. És també responsable de l'àrea d'educació d'EUIA, participant d'assemblea groga i promotora ILP Educació.

Es pot parlar d'innovació amb les tisores a la mà?photo_2017-02-15_13-28-33

GRAN ÈXIT DE LA MANIFESTACIÓ PER L'ACOLLIDA 
18 de febrer del 2017 - Barcelona
El passat dissabte Barcelona es va mobilitzar a la gran manifestació en favor de l'acollida de persones refugiades i migrants. Va ser tot un èxit!
Share
Tweet
Forward
CONCENTRACIÓ CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA
AVUI 
Dilluns 20 de febrer a les 20 h a Plaça Sant Jaume
Les companyes de Dones x Dones dedicaran l’acte a la Berta Caceres i a totes les dones ambientalistes que estan assassinat a Amèrica Llatina, també hi participarán "Las amigas de Yoli", amb la seva música dedicada a la Berta. 
Diguem tots junts i juntes: Prou agressions contra les dones!

AVUI 
LA CRISIS DEL CAPITALISMO CONTEMPORÁNEO

UNA CLASSE OBERTA 
Classe a càrrec de Alejandro Nadal el dilluns 20 de febrer de les 18h30 a les 21h30 a l'Ateneu Roig.
Un Llibre
No som aquí per rendir-nos
Xavier Besalú Costa
Llibre que emfasitza la pulsió ètica de la pedagogia, l'esforç teòric i pràctic per mirar de subvertir els destins més o menys previsibles de les persones, per interpel·lar uns subjectes enormement condicionats, però lliures al cap i a la fi. Xavier Besalú organitza aquest tractat de pedagogia en quatre moviments, com si es tractés d'una composició musical. Obertura, Itineràncies, Interculturalitat i Final. Un llibre amb trets autobiogràfics posats al servei del debat educatiu, de la reflexió pedagògica i d'una educació de qualitat per a tothom, és a dir, més científica, més funcional i més justa.
Més informació
Una pel·licula
LA CLASSE

François és un jove professor de llengua francesa en un institut conflictiu, situat en un barri marginal. Els seus alumnes tenen entre 14 i 15 anys, i no dubta a enfrontar-se a ells en estimulants batalles verbals; però l'aprenentatge de la democràcia pot implicar autèntics riscos...
Més informació 
Un Llibre
The Left, the People, Populism
Transform 2017
La crisi política d'integració europea ha portat les idees nacionalistes a la superfície i a actituds que van ser comunament considerades com a pertanyents al passat. Europa està en perill de regressió amb la revitalització i els guanys de la dreta radical...Si us interessa aconseguir aquest llibre, podeu passar a recollir-lo a la Fundació.
Solidaritat

Manifest Casa Nostra, Casa Vostra


Treballem per la protecció dels drets humans i no girem l'esquena al que sí que podem fer.
Encara esteu a temps de signar el manifest de Casa Nostra, Casa Vostra.

Llegiu el manifest i signeu-lo.
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12, 08003, Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp