Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                   27 de febrer de 2017

Encara sobrevolant pels carrers de Barcelona, els crits de «Volem acollir» de la gran manifestació del passat dia 18, de la campanya «Casa nostra, casa vostra» per reclamar a les institucions que, senzillament compleixin la Declaració Universal dels Drets Humans (i us recordem que si no heu signat el manifest ho podeu fer aquí) i amb el dolor i la ràbia per l'últim feminicidi i amb el crit de “Ens volem vives”,  tanquem el mes de febrer amb un nou butlletí.

Hi trobareu un article de  Nina Salinas, activista xilena, sobre els incendis a Xile, el discurs dels Iaioflautes quan van recollir el Premi Solidaritat de l'Institut de Drets Humans de Catalunya i un article de Maribel Nogué, feminista i activista d'Igualada explicant una experiència concreta del grup «Compartim ciutadania», en aquest cas de reflexió sobre la discriminació en el món escolar. 

Us recomanem a més, un acte de reconeixement a la Núria Pompeia, una exposició fotogràfica i donar un cop d'ull al mapa de les persones migrandes mortes i desaparegudess a la Mediterrània i que va molt lligat a la lluita per l'acollida de persones migrades i refugiades.

Comencem també a fer mobilització per la manifestació del 8 de Març, dia internacional de les dones.

Incendis a Xile  2017-01-03T023845Z_01_RG28_RTRIDSP_3_CHILE-FIRE_20170103034042-kTJ--656x415@LaVanguardia-Web

El canvi climàtic, l’abandonament del bosc, la introducció d’espècies, d’interès econòmic pel seu creixement ràpid i especialment adequat per la industria de la fusta, però extraordinàriament piròfiles, com és sobre tot el cas del pi, han provocat un còctel catastròfic.  Respecte aquest problema em sembla adient citar les paraules d’Enric Tello al seu text “25 idees i algunes propostes per una nova cultura del territori”:
Aquesta setmana publiquem l'article de Nina Salinas, nascuda a Santiago de Xile, escriptora i poeta, militant comunista i lluitadora pels drets humans que ens apropa a la realitat devastadora dels incendis a Xile durant el present estiu austral en territoris molts semblants a les nostres realitats mediterrànies.
L’origen del caràcter epidèmic dels incendis forestals és aquesta combinació de l’abandó de tots aquells usos multifuncionals del bosc de la cultura pagesa tradicional, amb un creixement desordenat de masses boscoses cada cop més grans, uniformes i deixades de la mà de déu.”

Discurs Iaioflautas – Premi Solidaritat 


Publiquem el discurs dels Iaioflautes del passat 15 de febrer a la cerimònia que es va celebrar al Parlament de Catalunya per l'atorgament del Premi Solidaritat de l'Institut de Drets Humans de Catalunya.

Un molt merescut reconeixement a la lluita pels drets humans que fa aquest moviment de iaies i iaios que va néixer arran de les mobilitzacions ciutadanes que es van produir al març del 2011 a la Plaça Catalunya de Barcelona.

Eradicar la discriminació social també a l’escola      P1040974

Aquest article de Maribel Nogué ens ha semblat molt interessant perquè explica un exemple perfecte de participació ciutadana en temes educatius.

El col·lectiu "Compartim Ciutadania" es va reunir per parlar de tots aquells temes que afecten a les nenes i els nens a les escoles convidant-hi a totes les parts implicades per arribar a donar respostes reals a les necessitats i situacions difícils existents per fer avançar i millorar les escoles de manera col·lectiva, participativa i inclusiva.

MAPA MIGRANTS MORTS I DESAPAREGUTS A LA MEDITERRANIA 
(2014-2016)

Per l'Atelier de cartographie de Sciences Po
Ampliar mapa
Milers de persones han perdut la vida a la Mar Mediterrànea, el somni d'una vida millor de cada una d'elles va morir ofegat davant la indifirència criminal de l'Unió Europea i els Estats que la composen. Seguint amb la defensa dels drets humans, dels drets de les persones migrades i refugiades, aquest mapa ens mostra aquesta realitat sagnant. Per això us convidem, si no ho heu fete ja,a signar el manifest de "Casa Nostra, Casa Vostra"
Share
Tweet
Forward
UN ACTE

RECONEIXEMENT A NURIA POMPEIA 
DILLUNS 6 DE MARÇ, a les 19h, a Ca la Dona
La dibuixant i humorista gràfica Núria Pompeia ha mort aquest Nadal als 85 anys.
En reconeixement a la seva valuosa tasca de compromís feminista amb els seus dibuixos i col·laboracions.
8 de Març
MANIFESTACIÓ
Dia internacional de les dones
Il.lustracions de Núria Pompeia, il.lustradora feminista que va morir el 25 de desembre de 2016.
PROTESTA
Prou violència contra les dones
Vuit dones inicien una vaga de fam a la Puerta del Sol contra la violència masclista
Asociació Velaluz
El grup es quedarà de manera indefinida a la plaça, on s'ha instal·lat una caseta, per exigir que la violència de gènere sigui "una qüestió d'Estat" i que s'introdueixi la figura del feminicidi.
Video de l'acte de lliurament del Premi Solidaritat al Col·lectiu Iaioflautes
Atorgat per l'institut de drets humans de Catalunya 
Per visualitzar-lo a la web del Parlament de Catalunya
EL SIGLO DE LA REVOLUCIÓN
Un llibre
Josep Fontana
El llibre és un original enfocament de la història del món des de 1914 fins a l'actualitat. 

El període que va de 1914 als nostres dies ha estat un segle de lluites d'alliberament, d'un gran enfrontament de classes. La revolució que es va iniciar a Rússia el 1917 ha marcat el segle sencer. La culminació d'aquesta dinàmica es va produir després de la segona guerra mundial, quan, després de la derrota del feixisme, es va organitzar d'una banda la guerra freda, mentre, d'altra, els avanços socials de l'estat de benestar servien com a antídot per evitar la penetració de les seves idees en les societats del món desenvolupat.

Va ser així com es va aconseguir aquella situació excepcional dels anys que van de 1945 a 1975, quan en els països desenvolupats es van registrar les majors cotes d'igualtat fins llavors conegudes.
Una exposició fotogràfica

A PEU DE TANCA

Antonio Sempere


L'exposició es pot visitar
del 22 de febrer al 15 de març
a la sala Foyer del Pati llimona:
Carrer Regomir 3, Barcelona.
Més informació: Aquí
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp