Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 27 de juny

Ya hay un español que quiere
vivir y a vivir empieza,
entre una España que muere
y otra España que bosteza.

Españolito que vienes
al mundo te guarde Dios.
una de las dos Españas
ha de helarte el corazón.
Antonio Machado

Comencem una nova setmana que serà d'anàlisis, opinions, valoracions..Amb el cor gelat (com diu el poeta). però amb el convenciment que de manera col.lectiva farem una anàlisi correcta de la realitat i seguirem no només fent camí, sinó construint-lo. El que és cert és que l'enemic és molt gran i fort- més del que pensàvem- i que té molts mecanismes per seguir tenint l'hegemonia. El camí de les confluències és encertat, però ja hem vist que no suficient: cal molta organització i intel.ligència col.lectiva per tombar-lo.* Respecte el referèndum al Regne Unit que segur ha influït, també en el resultat de les eleccions al regne d'Espanya, us presentem alguns anàlisis:
- El del professor Vicenç Navarro, article publicat  a la columna “Pensamiento Crítico” al diario PÚBLICO, 25 de juny. " Lo que los medios no dicen sobre las causas del Brexit.
- L'article publicat a Sin Permiso "Bréxit, consecuencias e impactos" de Yanis Varoufakis i Michael Roberts del dia 26 de juny.
- El d'Owen Jones que ha publicat El Diario.es: "Lloren ahora si es necesario, pero prepárense para los grandes retos que tenemos por delante".
- El d'Albert Noguera, professor de Dret Constitucional de la Universitat de València, "El Exit, més enllà del Brèxit, el debate sobre la pertenencia a la Unión Europea"
- I el d'Atlio Borón, politòleg i sociòleg argentí, doctorat en Ciència Política per la Universitat Harvard "Londres fuera de la Unión europea, no de la OTAN"


.
 
* Per vèncer aquesta "Fera ferotge" ens cal estar al carrer, mobilitzar-nos, però també molt, un element que a vegades darrera de tanta activitat oblidem: FORMAR-NOS. Us presentem tres propostes: La Universitat Progressista d'Estiu, la presentació del llibre"El Frente popular, victoria y derrota del frente popular en España" de Joan Tafalla i el post-grau que organitzen Roig cultura i Sin Permiso: "Economía y filosofía política del capitalismo contemporáneo". Tres propostes diferents, però que segur que us poden ajudar a entendre el món.
 
AQUESTA SETMANA, el 29 i 30 de juny i l'1 de juliol, se celebrarà a la sala Brigades Internacionals de la UGT de Catalunya, la dotzena edició de la Universitat Progressista d'Estiu de Catalunya, la UPEC.
Per tenir més informació o per realitzar la inscripció de l'1 al 28 de juny a http://www.upec.cat


-


                           


 
 
 
 


 
 
 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp