Copy
No ho veus bé? consulta la versió online


Butlletí 8.06.15

Fundació l'Alternativa

Aquesta setmana remarquem les activitats que estem preparant. També us enviem altres informacions i articles interessants. 

 Activitats de la Fundació:


- Cicle Àgora: Ahir, Avui 


Col·loqui "El poder del poble: República Catalana"
No us perdeu la intervenció de Josep Fontana, que realitzarà la ponència marc. 

Intervindran Carme Forcadell, Joan Tardà, JJ Nuet, Quim Arrufat i Sandra Ezquerra. Josep Ferrer farà la presentació i moderació.

Inscripcions: https://goo.gl/ssAEry

Retransmetrem el col·loqui via streaming a través del nostre web.
Reserva't l'agenda per als propers col·loquis!:

- 2.0 i tecnopolítica: democratització de la democràcia? (18 de juny a les 19.30). Ponents: Roger Palà, Facu Díaz, Jordi Delgado, Gabriel Jaraba. Presenta Eva Balart. Inscripcions aquí

- Llei mordassa. La privació de l'exercici del dret de la ciutadania  (25 de juny a les 19.30). Ponents: Marisa Fernàndez, Rubén Benedicto, Isidor Garcia i Felip Daza. Presenta Núria Lozano. Inscripcions aquí


VÍDEO  "Democràcia i repressió. Any Neus Català: dones en lluita"

Si no vau poder venir a aquest primer col·loqui del cicle podeu veure el vídeo íntegre de Democràcia i repressió. Any Neus Català: dones en lluita. El trobareu en aquest enllaçUs recordem que el cicle Àgora. Ahir, Avui s’emmarca en la nostra col·laboració amb el Museu d'Arqueolgia de Catalunya, que ha organitzat l’exposició Demos, viure en Democràcia. La Fundació L’Alternativa col·labora amb l’organització de debats entorn a temes cabdals per a la nostra democràcia.
 
 

Articles 

Aquesta setmana, deprés d'haver dut a terme el col·loqui sobre Neus Català, volem fer-nos ressò d'articles sobre gènere, des de diferents perspectives.

Llenguatge
Fer visible el femeníArticle de Mercè Otero publicat a La Independent sobre la reacció "reaccionària" en l´ús de la llengua i de la visibilitat del femení.

Eleccions
Una Barcelona en femenino y feminista, article publicat a la revista electrònica Pikara

Violència masclista
Entrevista a Miguel Lorente: “La realidad no son las denuncias falsas sino las que no se hacen, la violencia de género verdadera que queda invisible

Esports
Patada al machismo. Article de Begoña Marugán sobre la discriminació i manca de visibilització de les dones esports com el futbol.
 
 

 

Informacions diverses

 

Activitats en xarxa: 

15 de JUNY: propera concentració per retre homenatge a les dones assassinades a causa de la violència de gènere en tot l’estat. Us recordem que es repeteixen cada 3er dilluns de cada mes. Organitza la Plataforma Contra les Violències de Gènere (la nostra fundació n’és membre). 

 

Cultura

Setmana del llibre prohibit. És molt recomanable l'exposició!
Del 3 a l’11 de juny del 2015, aBorn Centre Cultural 

 
Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp