Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí Especial Vuit de Març

Benvolgudes, benvolguts,
El butlletí d’aquesta setmana és l’Especial Vuit de Març. En aquest cas, comptem amb articles escrits específicament per aquest butlletí, així com d’altres de premsa que us enllacem. També trobareu recomanacions de llibres d’assaig i un documental enllaçat sobre la lluita sindical de les dones de Jaeger Ibérica, amb explicacions de rabiosa actualitat. 

 

Articles escrits amb motiu del butlletí especial:


Com afecten les retallades en la coeducació, a carrèc d’Adelina Escandell, Presidenta de la Fundació L’Alternativa.
 
Mujeres Migrantes y situación actual, a càrrec de Remei Sipi Mato i Mª Eugenia Blandón, de Red de Mujeres Migrantes
 
La crisi de les polítiques públiques contra la violència de gènere, a càrrec de Montserrat Vilà Planas, Coordinadora de la Plataforma Unitària contra les violències de gènere i patrona de la Fundació l’Alternativa. 
 
Esclava et dono, o com sortir de la crisi i no morir en l’intent, a càrrec de Núria Lozano, Responsable de l’Àrea Social d’EUiA.
 

Articles de premsa:


La renta básica y la participación de las mujeres en el mercado de trabajo, a càrrec de Carolina del Olmo a la revista SinPermiso.
 
Article d’opinió de Noor Jiménez Abraham: “La llibertat de premsa té gènere?
 
Javier Gallego, director de Carne Cruda, parla sobre desigualtats per raó de gènere en els salaris i en altres àmbits: Guardar la casa y cerrar la boca
 
Memòria Democràtica: Mor Dolores González Ruiz, supervivent de la matança dels Advocats d’Atocha. Article en reconeixement de la seva trajectòria a càrrec de JM Calleja.

 

Bibliografia recomanada:

Documental Aguantando el tipo, de Nani Miras sobre les vagues i reivindicacions d’igualtat salarial de les dones de la fàbrica Jaeger Ibérica (Barberà del Vallès) als anys 80. Com indicàvem anteriorment, molts dels argumentaris que s'hi reflecteixen són de rabiosa actualitat.
https://vimeo.com/71984747

Llibres (Assaig):
Con voz propia. La economía feminista como apuesta teórica y política
Cristina Carrasco Bengoa, Amaia Pérez Orozco, Mertxe Larrañaga Sarriegi, Yolanda Jubeto López, Paloma de Villota Gil-Escoín, Lina Gálvez Muñoz, Yayo Herrera López
Los libros de Viento Sur. 2014
 
Expulsiones. Brutalidad y complejidad en la economía global
Saskia Sassen
Katz Editores 2015
 
Reflexiones sobre las causas de la libertad y de la opresión social
Simone Weil
 
Editorial Trotta 2015
 
De condición femenina, inmigrante y excluida. La mujer latinoamericana en España
Geoconda Benítez Burgos
Biblioteca Nueva 2015
 

Activitats de la Fundació:


Activitat sobre la Dona a Palestina, amb Rahiba Hamdan, membre de la Junta de Women’s Affairs Technical Comitee.
També hi participaran membres del Comitè de Resistència Popular Palestí i de la Comunitat Palestina.
Aquesta és una activitat que estem co-organitzant amb la Plataforma contra les Violències de Gènere i les entitats de la Coalició Prou Complicitat amb Israel
14 de març, 11h a l'Espai Francesca Bonnemaison (C/ St Pere Més Baix, 7)
 
Representació de l’obra de teatre Habitación 42 sobre els assassinats i desaparicions del Franquisme. Escrita i interpretada per Víctor Boira Vallhonesta.
29 de març, 18.00h al Casal de Cultura de St. Adrià (C/Mare de Déu del Carme, 22 – St. Adrià)
Activitat gratuïta; Bo d’ajut: 3€
 
El passat 27 de febrer vam realitzar el debat Tractats de Lliure Comerç, hi ha alternativa? Amb Arturo Landero i Griselda Piñero. Properament podreu veure el vídeo de l’activitat.

Altres informacions:

El 2015 ha estat declarat Any Neus Català per part de la Generalitat, atès que és el centenari del seu naixement. En aquest marc, s’estan preparant diverses activitats en reconeixement a la seva lluita antifeixista i feminista, tot fent-ho extensiu a les seves companyes. La Fundació l’Alternativa ens hem adherit a aquest reconeixement col·lectiu que s’anirà desenvolupant al llarg de tot l’any per part de les institucions catalanes així com per part del teixit social català.

Projecte Enkratéia: Trobada Euro-Mediterrània de l’Observatori Europeu del Fracking i TTIP que celebrarem a Barcelona i Riudaura el proper cap de setmana (7-8 de març).
 

16 de març: Propera concentració per retre homenatge a les dones que han estat assassinades a causa de la violència de gènere en tot l’estat. Us recordem que es repeteixen cada 3er dilluns de cada mes. Organitza la Plataforma Contra les Violències de Gènere (la nostra fundació n’és membre).

Cultura:

Festival Barnasants: "Volem el pa sencer", fins el 14 d'abril. Consulteu la programació

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp