Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 17 d'octubre

Com ens passa sempre, els fets, les notícies, els esdeveniments... des dels àmbits polítics, socials o culturals van molt ràpides. I en una setmana passen moltes coses. Però aquest Butlletí no pretén donar informació d'actualitat, sinó abans de res donar elements reflexió. 

* I així seguim amb el tema de la Pau a Colòmbia. Ja vam informar que els temes de gènere eren molt presents en els Acords de Pau i han estat determinants pel NO, per demanar el NO a la Pau.  Una de les dones que va formar part de la delegació de les FARC-EP a les "Mesas de los Diálogos de la Habana" Victoria Sandino, ens ho explica en aquest article del que en destaquem un paragraf:

"El Enfoque de Género que quedó plasmado en los Acuerdos Entre las FARC y el Gobierno dividio al País Mucho Más Desde el Lugar de cualquiera hubiese Imaginado El expresidente Uribe, el exprocurador Alejandro Ordóñez, las Iglesias Cristianas Y Evangélicas e INCLUSO Muchas Comunidades Católicas acusaron al Acuerdo definitivo con ESE grupo guerrillero de querer imponer Lo Que Ellos denominaban la "ideología de género" para Acabar con los Valores de la Familia tradicional " 


* Orfes d'una crítica a l'economia política urbana. Aquest és un article de Rubén Martínez Moreno, membre de La Hidra Cooperativa i de la Fundación de los Comunes. Un paràgraf per anar fent boca:
 
" La crisi de benefici industrial durant els setanta va portar a una reordenació del territori i del circuit del capital a escala europea. La resposta davant la crisi de model de la ciutat-fàbrica va ser apostar institucionalment per una profunda reorganització urbana que prometia modernitzar, actualitzar i refer la ciutat. Les ciutats van passar a ser agents amb comunicació directa amb mercats financers i van començar a competir entre elles per atreure inversió i garantir avantatges competitius".
 

* I un acte Important en el calendari de la ciutat: Homenatge a les Brigadas Internacionals dissabte 22 d'octubreorganitzat per l'Associació d'Amics de les Brigades Internacionals de Catalunya  il' Associació Catalana d'Expresos Polítics del franquisme amb la col.laboració de l'Ajuntament de Barcelona i el Memorial Democràtic 
 

 


             

         
 

 

 


                                   


 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp