Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

Butlletí setmana del 3 d'octubre


* IX Edició Cursa i Caminada Lluís Companys
 
Aquest any, la Cursa i Caminada Lluís Companys, que ha arribat a nou edicions, i que va ser creada per recordar el President afusellat pel feixisme i l'Olimpíada Popular, ha tingut un afegitó important; no només hem recordat l'Olimpíada Popular, sinó que hem commemorat el seu 80è aniversari.
Des de la Fundació, ens vam posar en contacte amb La Unitat contra el feixisme i el racisme, i a partir d'aquí es va crear un Comitè per la Commemoració del 80è aniversari de l'Olimpíada Popular. Com a tal Comitè vam buscar la complicitat amb el Comissionat de Programes de Memòria  de l'Ajuntament i també del Memorial Democràtic de la Generalitat. No repetirem els actes que es van portar a terme durant el juliol; els podeu llegir en aquest butlletí.
 
I l'1 d'octubre, s'ha celebrat un dels actes centrals de la commemoració:  la Cursa i Caminada Lluís Companys. S'ha arribat al nombre màxim de persones que podíem acollir com a organització: 600 a la cursa i 150 a la caminada. Les samarretes que es repartien aquest any eren una reproducció de les de l'olimpíada que no es va poder celebrar. Podeu gaudir de les imatges a la pàgina WeB de la cursa o al Facebook. A la pàgina WEB també hi trobareu les classificacions i altres dades interessants.
Des d'aquest butlletí, des de la Fundació, volem agrair a tota la gent que hi participa; molta fidel any rera any. Però, sobretot a totes aquelles persones que no surten a les fotos, que fan les feines més invisibles: senyalitzar, ajudar que el circuit sigui segur i per això desviar el tràfic, ajudar a recollir...
A primera hora del matí,  encara amb poca llum i  la guàrdia urbana  ja situava els cons per senyalitzar el circuit. .
Després les persones voluntàries, molt puntuals  que s'anaven aplegant; per algunes era la primera vegada , d'altres ja són veteranes. Es reparteixen armilles per identificar-les, acreditacions... Algunes i alguns encara no havien arribat, perquè no trobaven la porta concreta i no "surten a la foto" .... MOLTES GRÀCIES perquè sense vosaltres la Cursa i la Caminada no es podrien realitzar.
      

      

A dins l'estadi, molta feina: repartir dorsals, samarretes, la bossa, organitzar el guarda-roba... Persones corredores i marxaires educades, tranquil.les, amb ganes de posar les coses fàcils. Es fan les primeres fotos.
    
    

I a les 9 en punt arrenca la Caminada. Amb la Sandra, la guia de fa molts anys, i el Joan i la Rosa, que aquest any donaven un cop de mà, la tarda abans havíem senyalitzat la ruta. Fa emoció veure tanta gent reunida per recordar aquells homes i dones que fa 80 anys van tenir la capacitat d'organitzar una Olimpíada Popular  amb el valor de la Fraternitat entre persones i pobles, contraposada als Jocs Olímpics del nazisme.
     

       

La Caminada arriba fins el castell de Montjuïc, i a l'entrada, l'historiador Carles Santacana, especialitzat en història cultural i social de l'esport i coautor amb Xavier Pujades del llibre "Els jocs oblidats" va fer una breu explicació sobre l'Olimpíada Popular. Cal també donar-li les gràcies per la seva disposició i la seva feina de recuperació de la nostra història.


I a dos quarts de deu es va donar el tret de sortida de la Cursa. Aquells i aquelles que volen fer un bon temps, es situen al capdavant; aquells moments previs a l'arrencada són emocionants...


I després tothom va agafant el seu ritme. 
         

Mentre la Directora, i "mare" d'aquest esdeveniment, la Iolanda, segueix pendent que tot funcioni I l'speaker, el Guillermo Alonso,  va explicant  el que va succeint i donant les informacions necessàries. 
   
 I el temps avança. Comencen a arribar les persones que venen de la Caminada i els corredors i corredores travessen la meta.
    

Els trofeus estan a punt i les persones que els han de lliurar també. Els volem agrair que hagin acceptat estar presents. Sabem que totes són persones amb moltes responsabilitats. Molt emocionant ha estat poder comptar amb la companyia d'Antoni Cànovas, que el 1936 havia de participar com a nedador del Club Natació Barceloneta en l'Olimpíada Popular i estava a l'assaig a l'Estadi Olímpic el 18 de juliol ; també a la seva família.
Aquí veieu l'Antoni Cánovas amb Laura Pérez, regidora del districte lliurant els premis a les primeres corredores.

El lliurament de premis ha anat a càrrec de Laura Pérez, regidora del Districte de Sants-Montjuïc; Carme García, Directora General de Relacions Institucionals i amb el Parlament de la Generalitat de Catalunya; Eduard Berraondo, Director de Comunicació d’Open Camp; Fèlix Alonso, alcalde d’Altafulla i diputat per En Comú Podem; Maria Riba, consellera del districte de Sants-Montjuïc per Barcelona En Comú; Carles Vallejo, secretari de l’Associació Catalana de Presos del Franquisme; David Karvala, portaveu d’Unitat contra el Feixisme i el Racisme; Antoni Cánovas, participant a l’Olimpíada Popular de 1936; Carles Santacana, historiador i coautor del llibre Els Jocs Oblidats; Marta Carranza representant de l’Institut Barcelona Esports, Adelina Escandell, presidenta de la Fundació l’Alternativa; i Joan Josep Nuet, coordinador general d’EUiA.
    

A la mateixa pàgina web de la cursa podeu consultar els resultats.

Cal també donar les gràcies a Open Camp que  és l'entitat que gestiona l'Estadi Olímpic, les facilitats per utilitzar-lo. I si voleu gaudir d'una estona de lleure en què podreu jugar a diferents esports en el marc de l'Estadi Olímpic,  ens van regalar una promoció especial vàlida pels dies 6-7-8 i 9 d'octubre.
Recordar-vos que a l'estadi, de dijous a diumenge, podeu veure de manera gratuïta l'exposició sobre l'Olimpíada Popular; no us la perdeu!!.
Des de la Fundació, tornem a donar les gràcies a persones, entitats i, associacions que han fet possible  la Cursa i Caminada Lluís Companys 2016 i ja us convoquem a la del 2017.


 * Aniversari Neus Català
La nostra companya Neus, referent de la lluita antifeixista, i exemple d'optimisme i de treball organitzat, el proper dia 6 complirà 101 anys. Des d'aquí una forta abraçada!!
I reproduïm una de les seves frases:"La vida és bonica i vaig lluitar a mort per conservar-la".

 * Referèndum a Colòmbia
Ens hem despertat amb una mala notícia. Les forces reaccionàries avancen, en aquest cas contra un acord de pau. Compartim aquest primer anàlisi d'Atílio Boron, politòleg i sociòleg argentí.

 


                                   


 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp