Copy
No ho veus bé? consulta la versió online

 

Butlletí 21.12.15

Fundació l'Alternativa


Ja estem al dia després. Avui, realment és el dia de reflexió. Però el que està clar és que les opcions polítiques que representen les confluències han guanyat. I això demostra que la suma, té efectes multiplicadors. A Catalunya, En Comú Podem, de la que EUiA forma part,  ha estat la força política més votada a gairebé tota l'àrea metropolitana i ha obtingut representació a les quatre províncies, el que ha representat un fet històric. 
Es visualitza que ha guanyat la política (en majúscula) que es vertebra en dos eixos la confluència i donar resposta al procés català.
A nivell d'estat no s'ha aconseguit trencar amb el bipartidisme, que ha estat expressió del pacte del 78, però ha quedat molt malmès. El PP ha tornat a guanyar, malgrat la pèrdua de drets socials, laborals i nacionals que ha representat el seu mandat i també tots els casos de corrupció en què ha participat. Serà que allò "de las dos Españas" continua vigent?
El canvi en el mapa polític s'ha d'entendre en clau plurinacional. Més enllà de l'Ebre, moltes persones han recolzat l'opció política que ha defensat el Dret a l'Autodeterminació del poble Català (i dels altres que ho demanin)
Una bona proposta, una bona candidatura, una bona campanya i molta gent compromesa arreu del territori. I ja no parlem en genèric de "Sí que es pot", sinó de que "HEM POGUT". Caldrà veure com aquest treball en comú s'acaba d'organitzar i vertebrar. Els reptes a Catalunya ia l'Estat ho exigeixen.
Demà el Consell Nacional d'EUiA aprovarà la seva valoració. 
Mentre ens sembla interessant que llegiu el que ha publicat la Revista Sin Permiso:

" Reino de España: Las elecciones de la rabia, el miedo y la nostalgia... y empate estratégico".


I us diem que agafem vacances.
Ens retrobarem en un nou butlletí, dilluns 11 de Gener. 
Bon solstici d'hivern, bones vacances i el compromís que en el Nou Any seguirem treballant per la Pau, la Justícia i la Llibertat.
I per acomiadar-nos, un poema de Montserrat Abelló
Caminem a l'atzar 
sota l'impuls 
d'una nova certesa, 
amb ulls àvids, oberts, 
per abastar-ne un escaig 
de llum, i esperem. 

La mòrbida son de dies, 
dits més venturosos, 
se'ns apareix com un 
bàlsam insípid de 
somnis túrpids. 
I, sobergues, ens alcem contra 
mites, déus i profetes! 

(Dins El blat del temps
 

 

 
 

 

 

 
 


 


  


 


  

 

 

 

 


 

 

 

 
 

 

 
 
 
 

 

 

Facebook
Facebook
Twitter
Twitter
Web
Web
Donar-se de baixa del butlletí

Email Marketing Powered by Mailchimp