Copy
Si no ho veus bé, clica aquí
                  4 de juny de 2018

Butlletí especial educació

Amb la sorpresa i alegria per l'èxit de la moció de censura que ha fet fora del govern al partit de M.Rajoy, que representa un acte d'higiene democràtica i amb la presa de possessió del nou govern  a Catalunya, us oferim un butlletí monogràfic sobre educació. 

Adelina Escandell, mestra jubilada i formadora en temes de coeducació, escriu l'article ALGUNES IDEES PEL NOU CONSELLER D'ENSENYAMENT en que situa les necessitats més urgents del sistema educatiu català.
Compartim el comunicat  que convoca a la manifestació "Educar en Llibertat" que se celebrarà a Barcelona el proper diumenge 10 i us convidem a visualitzar els dos darrers actes relacionats amb l'àmbit educatiu:

     - Acte a Cornellà de Llobregat En defensa de l'educació pública: Als carrers, als Ajuntaments, al Parlament i al Congrés.
     - Acte a l'Universitat de Barcelona La llum de l'alfabetització, on vam parlar de la Campanya Nacional d'alfabetització a Cuba.

A més i com sempre, us proposem una xerrada, un llibre, un documental i una manifestació!

Bona lectura i bona setmana!

Un vídeo
En defensa de l'educació pública
 Als carrers, als Ajuntaments, al Parlament i al Congrés
Van participar en l'acte: Joan Mena, Diputat d'En Comú-Podem, Adelina Escandell, mestre jubilada, especialista en temes d'educació i Presidenta de la Fundació l'Alternativa i Fran Valle, responsable en temes d'educació del Grup d'EUiA Cornellà.
Si no vau poder assistir a l'acte, ho podeu veure ara aquí.

ALGUNES IDEES PEL NOUS CONSELLER D'ENSENYAMENT

  

Adelina Escandell, mestra jubilada, especialista en temes de coeducació i presidenta de la fundació, escriu aquest article en el marc dels nomenaments dels nous consellers i conselleres de la Generalitat de Catalunya i s'adreça especialment a Josep Bargalló pel que fa a les decisions, posicionaments i reptes que suposa estar al cap de la Conselleria   d'Ensenyament.


Suport al professorat de l'Institut Palau

Des de la Fundació l’Alternativa volem transmetre tot el nostre suport als nou docents investigats per la fiscalia. Creiem que és inadmissible com s'ha tractat aquest tema des del govern central i des dels mitjans de comunicació.
Els conflictes que poden sorgir en el món educatiu mai s'haurien de resoldre en els tribunals. La institució escolar i l'autoritat educativa tenen eines per afrontar els conflictes; eines que resulten educatives que és la funció principal d'un centre educatiu.
Volem condemnar l’assetjament mediàtic a aquest professorat i a la comunitat educativa de l’IES Palau, així com a tota l'escola pública, i transmetre’ls tot el nostre suport i solidaritat.

Us convidem a llegir el comunicat del professorat de l'institut El Palau.

Un vídeo
La llum de l'alfabetització
El passat 23 de maig vam organitzar, conjuntament amb l'Associació de Cubans de Catalunya José Martí i l'Associació d'estudiants Progressistes, una xerrada a la Universitat de Barcelona amb Luisa Campos, Directora del Museu Nacional de la campanya d'alfabetització de Cuba i Caridad
Morales, professora de llengües i estudis llatinoamericans de la Universitat de Towson, Maryland, EEUU., per parlar de la Campanya d'alfabetització a Cuba.
Si no vau poder assistir a l'acte, ho podeu veure ara aquí.
Recomanem també la lectura de l'article: “No me sentí cubano hasta que aprendí a leer y a escribir” de Gustavo de la Torre Morales sobre l'acte. 
Si no vau poder assistir a l'acte, ho podeu veure ara aquí.
Share
Tweet
Forward
CONCENTRACIÓ de rebuig
AVUI
⏰ 19.30h 
🏬Davant la porta de Razzmatazz
La matinada de divendres, *una noia menor d'edat va ser violada* per tres homes al backstage de la Sala *Razzmatazz*
Perquè *La Manada és el sistema!* I n'estem fartes!
#NoCallarem!

Companyes, ens veiem demà! Perquè *Juntes som més Fortes!*
Una manifestació
Deixeu l'educació en pau!
10 de juny
12h
Plaça Universitat
NO HI PODEU FALTAR!
Un llibre
Un año sin domingos
Catherine Murphy - Carlos Torres Cairo
Compilació de testimonis i imatges de les experiències viscudes durant l'any de la campanya nacional d'alfabetització a Cuba on van participar milers de joves.
Un año sin domingos, dedicats a ensenyar, llegir i escriure. 
Més informació
Un documental 
Maestra
Catherine Murphy
Cuba, 1961: 250.000 voluntaris van ensenyar a llegir i escriure en un any a 700.000 persones. 10.000 dels professors tenien menys de 18 anys i aproximadament la meitat estava conformada per dones.
MESTRA explora aquesta història a través de testimonis personals de les joves dones que van anar a alfabetitzar en comunitats rurals al llarg de l'illa, i es van trobar profundament transformades en el procés.

Més informació
Una jornada
El Catalanisme davant el Feixisme
6 de juny 
9:40h a 17:00h
Al Campus Ciutadella de la UPF

Ha existit un feixisme catalanista? Durant dècades, ha semblat una acusació interessada encaminada a tacar la trajectòria d’un moviment aparentment “immunitzat” davant la temptació feixista.
Aquesta jornada vol incloure de manera àmplia el catalanisme en el seu context europeu. Les intervencions dels ponents tenen com a objectiu donar les claus per entendre i contrastar si el catalanisme tingué o no una branca feixista com tants altres moviments nacionalistes —amb estat o sense— l’han tingut.
Més informació
  Creative Commons cc 2017 Fundació l'Alternativa
 Si reps aquesta informació és perquè en algun moment ens has facilitat el teu correu electrònic per rebre informació sobre les mobilitzacions i la situació política.

La nostra adreça de correu és: info@fundacioalternativa.cat
La nostra web: www.fundacioalternativa.cat 
I estem a: Dr. Aiguader, 10-12 08003 Barcelona

Si vols canviar la forma en la reps aquest Butlletí pot fer a
actualitzar preferencias o donar-se de baixa


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Fundació L'Alternativa · Carrer del Doctor Aiguader, 10 · Barcelona, CT 08003 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp