Copy

Het laatste nieuws:

  • Doorstart windmolenproject De Diepenhoek
  • Kick-off Postcoderoosproject de Postel
  • Eerste aflevering van videoreeks met Somerense klimaatambassadeurs
  • Folder voor woningzoekenden
  • Voor u gelezen.
Foto's van Rob Fritsen

Doorstart windmolenproject De Diepenhoek
22 oktober 2019

Dinsdagmiddag is door het bestuur een overeenkomst getekend waarin de samenwerking is geregeld tussen ZummerePower en Prowind. Onze samenwerking is gericht op de doorontwikkeling van het windenmolenpark De Diepenhoek. Zoals bekend hadden wij eerder daartoe een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Energiekontor. Dit laatste bedrijf heeft zich echter inmiddels teruggetrokken van de Nederlandse markt. Ik heb u in de afgelopen maanden op de hoogte gehouden van de verwikkelingen rond het project de Diepenhoek.

Energiekontor en Prowind waren al onderhandelingen aangegaan rond de overname van dit project zonder daar ZummerePower bij te betrekken. Deze onderhandelingen hebben geleid tot een overdrachtsovereenkomst. Van onze kant hebben wij aangegeven dat wij op basis van de samenwerkingsafspraken met Energiekontor bij deze overname betrokken zouden moeten worden. Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat wij het overdrachtsdocument hebben ontvangen en juridisch hebben laten screenen.

De positie van ZummerePower en de afspraken uit de samenwerkingsovereenkomst met Energiekontor zijn op afdoende manier geborgd in het overdracht document. Daarna hebben we gesprekken gevoerd met Prowind over een eventuele samenwerking. Daarbij hebben we ons ongenoegen over de gang van zaken besproken. Wij hebben nadrukkelijk aangegeven in een toekomstige samenwerking prijs te stellen op een helder en transparant proces.

Wij hebben echter ook naar voren willen kijken. Tenslotte willen we nog steeds een windmolenproject realiseren in Someren omdat dat een grote stap kan betekenen in het halen van de doelstellingen van onze coöperatie. Wij hebben alle afspraken die we gemaakt hebben over onze toekomstige samenwerking verwerkt in een separaat document (allonge) waaronder we als beide partijen dus onze handtekening hebben gezet.

Wij menen op deze wijze een goede stap in de verdere doorontwikkeling van het windmolenproject te hebben gezet en willen vol vertrouwen de samenwerking met Prowind oppakken.

https://siris.nl/televisie/gemist/2186059/van-dag-tot-dag/147793028/samenwerkingsovereenkomst-windmolenpark

Kick-off postcoderoosproject de Postel
28 oktober 2019

Het PCR De Postel loopt al enkele maanden. Wij hebben nog niet goed bij de start van dit voor Someren unieke project stil gestaan. Dat willen we alsnog doen op maandag 28 oktober. De bedoeling is om het project te markeren in de doelstellingen van zowel de gemeente Someren als van ZummerePower. Daarnaast willen we de eerste resultaten van 3 maanden postcoderoosproject aangeven.

Voor deze avond zijn allereerst natuurlijk de deelnemers aan het project uitgenodigd, en daarnaast vertegenwoordigers van de  gemeente Someren (waaronder wethouder Guido Schoolmeesters) en NL Energiecollectief die ons in dit proces heeft ondersteund.
 

In samenwerking met de Peelpioniers zijn we begonnen aan een videoreeks  daarin maak je kennis met Somerense klimaatambassadeurs. In deze aflevering gaan we op de koffie bij Frans. Frans gaat binnenkort verhuizen naar de nieuwe Somerense wijk Groote Hoeven. Wat kwam er allemaal kijken bij klimaatbestendig bouwen in deze nieuwe wijk? Hij vertelt het je allemaal!

Deel de link en help ons mee het bericht te verspreiden
https://bit.ly/31JiFEc    (Facebook)  https://bit.ly/347BwKJ   (youtube)
Save the date: 11 december ALV en energiecafé
We hebben een folder ontwikkeld voor iedereen die gaat (ver)bouwen. Om een groot deel van deze mensen te bereiken kwamen we op het idee om makelaars te benaderen. We willen deze folders ook neerleggen bij de gemeente en mogelijk ook bij DHZ-zaken. In deze folder duurzame (ver)bouwadviezen.

Voor u gelezen.
Door en voor leden verzameld.


Er verschijnt heel veel informatie over het thema energie en duurzaamheid. Maar soms lees je een artikel en denk je: "dit zou ook interessant zijn voor andere ZummerePower leden". Om elkaar nog beter te kunnen informeren over alle actualiteiten willen we u de gelegenheid geven artikelen uit te wisselen met andere leden. 
Heeft u zelf ook een interessant artikel gelezen, dat u wil delen? Mail het dan naar info@zummerepower.nl met bronvermelding.

Op Internet:
Eerste waterstofwoning van Nederland geopend
Onze eigen nieuw digitale folder voor makelaars
Verzekeraars stoppen met vergoeden onzichtbare hagelschade aan zonnepanelen

Whitepaper- Elektrisch rijden

Volkskrant:
Insecten tussen panelen

Wordt lid van ZummerePower en doe mee
Copyright © 2019 ZummerePower, All rights reserved.


Wil je jouw e-mail voorkeuren aanpassen?
Je kunt je instellingen veranderen or afmelden voor deze nieuwsbrief.

Email Marketing Powered by Mailchimp