Copy
Nieuwsbrief nummer 4 | december 2014
Bekijk deze e-mail in de browser.
In deze vierde nieuwsbrief:

1. Excursie naar House of Tomorrow Today in Sterksel

2. IVN en ZummerePower

3. Energieadvies op maat

4. Zonnepanelen

5. Enthousiaste vrijwilligers gevraagd

6. Greenchoice

7. Kerstgroet
Excursie naar House of Tomorrow Today (HoTT) in Sterksel
Ter afsluiting van de tweede tranche zonnepanelen organiseren we op 24 januari 2015 een excursie naar een energieleverende woning in Sterksel. Deze woning wordt sinds kort bewoond door Jos en Karin Lichtenberg. Jos is hoogleraar productontwikkeling (Slim Bouwen) aan de TU in Eindhoven. Dit huis is volledig zelfvoorzienend zonder concessies te doen aan het wooncomfort. Er wordt bewust energie teruggeleverd om de gebruikte energie voor het bouwen van de woning (denk aan het bakken van de stenen, houtbewerking, materiaaltransport) te compenseren. Een zeer inspirerende excursie met bijzonder vervoer naar Sterksel, die u niet mag missen. Noteer de datum alvast in uw agenda.           
IVN en ZummerePower
Op 27 november j.l. organiseerden IVN en ZummerePower een gezamenlijke ledenbijeenkomst. Eerst een presentatie van Kees Deelen over waar ZummerePower voor staat. Daarna werden er twee films gepresenteerd. Twee Somerense families laten hierin zien hoe ze, alleen al door gedragsverandering, hun elektriciteitsverbruik met 1/3 verminderen! 
Heeft u dat gemist, klik dan hier om ze alsnog te bekijken en zie hoe makkelijk het soms kan  zijn. 
Energiebesparing is ons eerste doel. Er zijn inmiddels  zes energiescans uitgevoerd bij de leden. En ook al blijken de leden gelukkig al ver te zijn in energiebewust handelen, er is altijd iets wat nog beter kan. Heeft u ook interesse in deze gratis scan meldt u dan aan via het emailadres:
info@zummerepower.nl Overigens kunt u via onze website ook de “energie bespaarwijzer” vinden en invullen om zo nuttige tips te krijgen.  
Zonnepanelen
Onlangs hebben we de tweede tranche zonnepanelen afgesloten. In totaal zijn er nu via ZummerePower meer dan 30 zonnestroominstallaties gebouwd. Dat betekent meer dan 500 panelen die per jaar samen meer dan 120.000 kWh opleveren. Voor de tweede tranche hebben we samengewerkt met HD Solar en dat is ons goed bevallen. Bij elk adres zag je steeds weer hetzelfde, vakkundige, goed op elkaar ingespeelde team. Ook aanvullende wensen en vragen zijn steeds op een adequate manier opgelost..

Vrijwilligers gevraagd.


De energiecoöperatie heeft inmiddels heel wat werk verzet. En het mooie is dat er steeds meer werk bij komt door nieuwe projecten. Dit succes kan alleen voortduren door meer inzet van vrijwilligers. Bijvoorbeeld voor het doen van energiescans aan huis. Of om mee te denken over nieuwe projecten rondom collectieve opwekking en opslag van energie. Ook is er een project in wording rondom het thema energiebesparing bij bedrijven/organisaties. Denk niet te snel dat u daarvan te weinig verstand heeft. Door kennisdeling wordt uw kennisniveau snel hoger en kunt u actief meedenken en meedoen. Vele handen maken licht werk en maken de coöperatie tot waarvoor hij is opgericht. Voor vragen hierover kunt u e-mailen of bellen naar 06 – 51 51 24 37.

Greenchoice.


De gezamenlijke inkoop van energie bij Greenchoice heeft tot nu toe als resultaat dat 13 leden van ZummerePower hieraan deelnemen. Dit houdt in dat ruim 60 leden dat nog niet doen. Daarom het verzoek om hier nog eens goed naar te kijken. Greenchoice behoort tot de meest groene leveranciers van Nederland, heeft een uitstekende klantenservice en ook een scherpe prijs. Door als lid van ZummerePower energie af te nemen bij Greenchoice steunt u de coöperatie. Leden (niet-zakelijk) die nu overstappen krijgen hun lidmaatschap voor 2015 cadeau. Dat geldt ook voor de 13 leden die reeds afnemer zijn. Kijk voor overstappen op de site.
Share
Tweet
Forward to Friend
Copyright © 2014 ZummerePower, All rights reserved.
nieuwsbrief 4, december 2014.

Adresgegevens:
ZummerePower
Biesveld 17, Someren, Nederland
SomerenNB 5712 HW
Netherlands


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

Email Marketing Powered by Mailchimp