Copy
Nyhetsbrev från Svenska Vård
Visas inte nyhetsbrevet korrekt?
Öppna det i din webbläsare

Aktuellt


Svenska Vård är en aktiv branschorganisation med fokus på bästa möjliga medlemsnytta. Vi verkar för kvalitetskonkurrens och goda villkor för fristående utförare inom vård, omsorg och behandling.


 I detta nyhetsbrev:
  • Ny ordförande i Svenska Vård
  • Vårkonferensen bjöd på kunskap och samvaro
 

Ny ordförande i Svenska Vård

Vid förbundsstämman valdes Pernilla Henriksson Nykvist till ny ordförande tillika den första kvinnliga ordföranden i Svenska Vårds historia.

Pernilla har en bakgrund som kriminalvårdare, författare och företagare. 2006 grundade Pernilla företaget Platea med fokus på att göra skillnad för utsatta barn. Företaget driver idag två HVB-boenden i Hagfors, har en enhet som arbetar med familjehem och en enhet som verkar inom öppenvården. Hösten 2016 förvärvades Platea av en annan av Svenska Vårds medlemmar, Humana.

Till vice ordförande valdes Fredrik Lindwall (Tjust behandlingsfamiljer).              Nya ledamöter i styrelsen är Maria Engman (Astagården), Liselott Elisasson (Finjagården) och Maria Nilsson (Fogdaröd). Övriga ledamöter är Fredrik Ewerlöf (Cean), Seppo Karmitsa (Viver), Gösta Liljeholm (Wemind), Konny Lindblom (Skåningegård) och Mikael Nygård (Humana). En styrelse med kompetenta individer som har siktet inställt på att fortsätta arbetet för ökad medlemsnytta och fristående utförares möjlighet att utveckla välfärden.Svenska Vårds förbundsdirektör Thomas af Bjur och ordförande Pernilla H Nykvist
 

Vårkonferensen bjöd på kunskap och samvaro

Förra veckan ägde Svenska Vårds årliga vårkonferens rum på Westmanska Palatset i Stockholm. Under två intensiva och lärorika dagar var fokus denna gång framtidens vård och omsorg och hur fristående utförare kan bidra till välfärdens utveckling. Vid välbesökta seminarium och panelsamtal bidrog namnkunniga gäster och föreläsare med kunskaper och kloka infallsvinklar kring morgondagens utmaningar och de fantastiska möjligheter som finns.

Deltagarna fick möjlighet att lyssna till och interagera med Centerpartiets partiordförande Annie Lööf, Välfärdsutredningens huvudsekreterare Johan Höök, Vårdförbundets vice ordförande Anders Larson, Visions förbundsordförande Veronica Magnusson, Föreningen Sveriges Socialchefers ordförande Karl Gumundsson, Humanas kvalitetsdirektör Eva Nilsson Bågenholm, Kommunals förbundsordförande Tobias Baudin med flera.

Svenska Vård vill ta tillfället i akt att tacka alla medlemmar och övriga deltagare som på ett engagerat och nyfiket sätt bidrog till att Vårkonferensen blev en inspirerande tillställning. Stort tack till er alla! 


Centerpartiets Annie Lööf och Svenska Vårds vice ordförande Fredrik Lindwall

 

Bli medlem

Intresserad av medlemskap? Mer information.
Eller ta kontakt med någon av oss direkt så berättar vi mer!


Följ oss och ta gärna kontakt 

Du är alltid välkommen att ta kontakt med förbundsdirektör Thomas af Bjur och övriga medarbetare på kansliet med dina tankar, förslag och inspel kring hur vi kan stärka Svenska Vård som en stark röst för fristående utförare. Följ oss också gärna på hemsidan, Facebook och Twitter för de senaste nyheterna.
 

Kontaktuppgifter

Thomas af Bjur, förbundsdirektör, thomas.afbjur@svenskavard.se, 070-771 61 51
Johan Bartholf, kanslichef,
johan.bartholf@svenskavard.se, 070-779 12 94
Annika Odgaard, administration/ekonomi,
annika.odgaard@svenskavard.se

Mer information om Svenska Vård www.svenskavard.se

 

www.svenskavard.se

ta bort mig från detta utskick    uppdatera min prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Svenska Vård · c/o Företagarna · Rådmansgatan 40 · Stockholm 106 67 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp