Copy
Nyhetsbrev från Svenska Vård
Visas inte nyhetsbrevet korrekt?
Öppna det i din webbläsare

Fristående utförare påvisar brister i Välfärdsutredningen


Svenska Vårds remissvar

Ett viktigt led i det påverkansarbete som Svenska Vård bedriver i anslutning till Välfärdsutredningens förslag och dess negativa följder för fristående utförare är att författa ett samlat remissvar å våra medlemmars vägnar. Ett svar som tar avstamp i kvalitet, valfrihet och kostnadseffektivitet. Oavsett driftsform.


SvaraReepalu.nu - hjälp med eget remissvar

För att få ytterligare kraft i att påvisa det orimliga som föreslås i Välfärdsutredningen har Svenska Vård, tillsammans med Företagarna, Almega, Svenskt Näringsliv, Stockholms Handelskammare och en rad andra näringslivsorganisationer, sjösatt kampanjen www.SvaraReepalu.nu. Syftet är att bistå företag med att räkna på vad Välfärdsutredningens förslag innebär för det enskilda företaget och även hjälpa till med formuleringar av remissvar.

Inte minst gäller det att kommunicera de långtgående konsekvenserna av förslaget att välfärdsföretagens maximala avkastning ska begränsas till sju procent plus statslåneräntan på företagets bokförda operativa kapital. Ett förslag som skulle leda till att närmare 80 procent av välfärdsföretagen skulle tillåtas ha en rörelsemarginal som inte når upp till två procent. Vinsttak för välfärdsbranschen mynnar i praktiken ut i ett vinstförbud för de allra flesta företagen. Läs gärna PwC: s rapport i ämnet här.


 

Följ oss och ta gärna kontakt 

Du är alltid välkommen att ta kontakt med förbundsdirektör Thomas af Bjur och övriga medarbetare på kansliet med dina tankar, förslag och inspel kring hur vi kan stärka Svenska Vård som en stark röst för er medlemmar. Följ oss också gärna på hemsidan, Facebook och Twitter för de senaste nyheterna.
 

Kontaktuppgifter

Mer information om Svenska Vård www.svenskavard.se
Medlemsstöd, media, utredningar och påverkansarbete Thomas af Bjur, förbundsdirektör, thomas.afbjur@svenskavard.se 070-771 61 51.
Ekonomi, anmälningar och administration Annika Odgaard, annika.odgaard@svenskavard.se 0771-222 888.
 
www.svenskavard.se

ta bort mig från detta utskick    uppdatera min prenumeration


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Svenska Vård · c/o Företagarna · Rådmansgatan 40 · Stockholm 106 67 · Sweden

Email Marketing Powered by Mailchimp