Copy
Nyhetsbrev från Svenska Vård
Visas inte detta mail korrekt?
Öppna det i din webbläsare

Svenska Vård är en politiskt obunden branschorganisation för privata verksamheter inom vård, omsorg och behandling. Vi arbetar varje dag för att välfärden ska präglas av konkurrensneutrala villkor där kompetens, kvalitet och valfrihet sätts främst. För oss är det självklart att våra medlemsföretag ges möjlighet att bidra på lika villkor som offentliga verksamheter. Tillsammans skapar vi vård och omsorg i världsklass!
 

Värdefulla länkar till aktuell information om coronaviruset
Mot bakgrund av den senaste tidens utveckling avseende spridning av coronaviruset har vi samlat länkar där du som utförare kan hitta aktuell information. Då läget är osäkert och förändras dag för dag är det klokt att kontinuerligt hålla sig uppdaterad.

I det fall frågetecken uppstår är du som medlem välkommen att ta kontakt med Svenska Vård via mail info@svenskavard.se alternativt telefon 070-771 61 51.
 

Länkar A-Ö

Arbetsmiljöverket
För frågor om arbetsmiljöarbete, vilket ansvar du har som arbetsgivare och hur du kan agera under krisen. Läs mer på Arbetsmiljöverkets hemsida.

Folkhälsomyndigheten 
Information och rekommendationer från Folkhälsomyndigheten hittar du på Folkhälsomyndighetens hemsida.

Försäkringskassan 
Information från Försäkringskassan om regler för smittbärarpenning, reseersättning, sjukpenning och ersättning för vård av sjukt barn hittar du på Försäkringskassans hemsida.

Grupp för samverkan inom HVB med anledning av coronaviruset
Svenska Vårds styrelseledamot Patrik Ulander har förtjänstfullt skapat en grupp på Facebook för de av er som ser till att Sveriges HVB-hem fungerar så bra som möjligt. Du når gruppen via denna länk.

Inspektionen för vård och omsorg (IVO)
Myndighetens frågor och svar om coronaviruset hittar du på IVO: s hemsida.

Regeringen
Mer information från regeringen gällande bland annat stöd och krispaket till dig som företagare hittar du på regeringens hemsida.

Skatteverket
Företag som har fått betalningsproblem som en konsekvens av coronaviruset kan söka anstånd hos Skatteverket. Information och blankett för ansökan hittar du på Skatteverkets hemsida.

Socialstyrelsen
Myndigheten har upprättat en särskild webbsite som erbjuder stöd till personal inom hälso- och sjukvård samt socialtjänst. Här finns även kostnadsfria webbutbildningar som Karolinska Institutet tagit fram på uppdrag av Socialstyrelsen med fokus på hygienprinciper och användning av personlig skyddsutrustning. Läs mer på Socialstyrelsens hemsida.

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR)
Erbjuder information om hur du som arbetsgivare bör agera för att leva upp till de krav som ställs. Läs mer på SKR: s hemsida.

Tillväxtverket
Information och stöd från Tillväxtverket som kan hjälpa dig hantera förändringar på grund av coronaviruset hittar du på Tillväxtverkets hemsida. Det gäller exempelvis information kring korttidsarbete (korttidspermittering).

Verksamt
Samlad information från myndigheter om det nya coronaviruset och vad som är viktigt för dig som företagare att känna till hittar du på sajten Verksamt.se


 

Bli medlem i Svenska Vård
Intresserad av att ta del av förmånliga medlemspriser vid utbildningar? Få tillgång till kostnadsfri juridisk rådgivning? Teckna försäkringar för din verksamhet och medarbetare? Bygga ett kontaktnät med bred kunskap inom branschen? Rabatter och erbjudanden från våra samarbetspartners? Ansök om medlemskap hos oss i Svenska Vård. Mer info finns här.

Kontaktuppgifter
Thomas af Bjur, förbundsdirektör, thomas.afbjur@svenskavard.se, 070-771 61 51
Johan Bartholf, kanslichef, johan.bartholf@svenskavard.se, 070-779 12 94

Du är alltid välkommen att ta kontakt med förbundsdirektör Thomas af Bjur och övriga medarbetare på kansliet. Delge oss dina tankar, förslag och inspel kring hur vi kan stärka Svenska Vård som en tydlig röst för fristående utförare. Följ oss också gärna via vår hemsida, Facebook och Twitter för de senaste nyheterna

Mer information om Svenska Vård www.svenskavard.se

www.svenskavard.se

ta bort mig från detta utskick    uppdatera min prenumeration