Copy
HR IMPACT MAKERS - Is de liefde over? Het lijkt van wel! Maar voorgoed?                              View this email in your browser

IN DEZE  BRIEF

* HR IMPACT verhaal > "Is de liefde over? Het lijkt van wel! Maar voorgoed?
* HR IMPACT webinar > Agile Belonen  met Sandra Verheugen
* HR IMPACT tips > Kantel van een HR- naar een medewerkerperspectief
HR IMPACT survey >  de vragenlijst staat OPEN!
* HR IMPACT maker > Mirte  van Drunen
* In the spotlight > The Road To Agile Is Agile > incompany track 
* HR IMPACT academy > vernieuwde menukaart!  
 

IS DE LIEFDE OVER? HET LIJKT VAN WEL! MAAR VOORGOED?  

Herken je dat? Dat je helemaal ‘tot over je oren’ bent, het misschien geen liefde op het eerste gezicht was en het even moest groeien, maar toen de vonk éénmaal was overgeslagen alles moest wijken, de lijst met positieve eigenschappen duidelijk langer was dan die met de minder positieve (okay, okay, een beetje overdreven want de negatieve lijst was ook best lang) en je zei dat je nooit meer (iemand) anders wilde? En dan, in één keer (b)lijkt de liefde zo goed als over te zijn.

Ja, natuurlijk heb ik het over onze prille liefde voor remote en online werken! Want in één keer staan we weer samen in de file, lijken webinars en online trainingen niet meer zo aantrekkelijk en houden we Teams & Zoom-gesprekken met elkaar op kantoor!  

Ik weet wel dat niet iedereen even gelukkig was met de thuiswerksituatie en na verloop van tijd zelfs hunkerde naar de slechte automaatkoffie, lange wachtrijen bij de lift en net te krappe overlegruimtes waar het gebrek aan frisse lucht je bijna van je stokje laat gaan. Maar wie had gedacht dat we zo snel deze ‘nieuwe liefde’ zouden dumpen om weer hard terug te rennen naar oud & vertrouwd? Inclusief files en andere ongemakken?

I told you so!
Ja, wie had dat gedacht? ‘Ik’, zegt Japke-D. Bouma (redactrice bij het NRC en bekend van haar ‘jeukwoorden’-columns) op Twitter. ‘Ik zeg het al maanden…’.  Als reacties op haar tweets komen allerlei mogelijke verklaringen voorbij, variërend van ‘We willen helemaal niet zo graag thuis zijn, maar zeg dat maar eens tegen je vrouw 😊’, of ‘Naar kantoor gaan geeft zichtbaarheid en status’ en ‘Op kantoor is het makkelijker om invloed uit te oefenen’, ‘Alleen mensschuwe collega’s willen  thuis blijven werken’ tot ‘Hoe slechter het management, hoe meer dagen je naar kantoor moet komen'. 
😱

Nederlanders willen de helft van de tijd thuiswerken
Toch heeft onderzoek van I &O research uitgewezen dat Nederlanders bij voorkeur de helft van de tijd thuis werken (omdat ze dan minder reistijd hebben en hun tijd flexibeler in kunnen delen). Hoe kan het dan dat we in de afgelopen weken toch weer allerlei file-records hebben verbroken (los van de toename door een aantal forensen die tijdens de lockdown een auto hebben gekocht omdat het OV niet veilig voelde)?

Merendeel heeft nog geen duidelijke afspraken
Datzelfde onderzoek van I&O research geeft aan dat het merendeel van de werkgevers (nog) geen duidelijke richtlijnen/afspraken over hybride werken heeft gemaakt (6 op de 10 panelleden hadden nog niets van de werkgever gehoord). Mogelijk zorgt deze onduidelijkheid ervoor, in combinatie met het (opgeluchte) gevoel van vrijheid & veiligheid sinds 25 september dat mensen terugvallen in hun oude patroon en toch maar naar kantoor komen: we hebben weer een keuze! Al dan niet versterkt door de oproepen van (worstelende) teamleiders die hun mensen weer willen (kunnen) zien.

Overlaten aan de mensen zelf of een urgente opdracht voor HR?   
Van de zomer, tijdens de HR IMPACT WEBINARS & COFFEES over 'hybride werken', werd voor de aanwezige HR professionals de urgentie duidelijk om nou echt aan de slag te gaan (ja natuurlijk in multidisciplinaire teams!) met het vormgeven, afspraken maken en duidelijkheid creëren rondom dit onderwerp: kaders die leidinggevenden en teams houvast bieden en duidelijkheid over (financiële, IT, facilitaire) regelingen en ondersteuning. Inclusief ruimte voor de teams om met elkaar afspraken te maken! En een duidelijke uitleg WAAROM hybride werken bij de organisatie(cultuur & strategie) past!

Best of both worlds > Hybride it is!
Zal het ooit nog goed komen met de liefde voor thuiswerken? Ik denk het wel. Ik denk dat we na het eerste hyperenthousiasme om weer terug te kunnen naar kantoor, met elkaar de balans op gaan maken: de lijstjes met pros & cons er nog een keer bij gaan pakken en dan op zoek gaan naar the best of both worlds.

Ik wens jullie een mooie mix van oude & nieuwe liefde toe.
Diana

FEEDING THE FIRE

 

HR IMPACT
WEBINARS>


Lunchwebinar 'Agile Belonen' met Sandra Verheugen
Wat bedoelen we nou eigenlijk met Agile Belonen? En moet je als organisatie eerst zelf wendbaar worden voordat je met Agile Belonen aan de slag kunt gaan? Sandra Verheugen deelt haar inspiratie en inzichten over dit superactuele thema en geeft natuurlijk ook een aantal praktische tips!


Woensdag 3 november - 12.30 -13.30 u
'Agile Belonen' - met Sandra Verheugen

Meer info & inschrijven via Zoom 

 

HR IMPACT
VIDEOTIPS >


Tip 9 > 'Kantel van een HR- naar een medewerkerperspectief'

In kleine 'snackable' stukjes van ongeveer 2 minuten geef ik iedere week bij een ingrediënt van 'De 12' een tip om een kickstart te maken met Agile HR. Deze keer tip 9 die hoort bij het ingrediënt 'Persoonlijke Drijfveren & Mens centraal' > Kantel van een HR- naar een medewerkerperspectief'

Om het makkelijk voor je te maken, kun je deze pagina op LinkedIn volgen zodat je automatisch een bericht ontvangt als er een nieuwe tip is toegevoegd! Veel succes!

 

HR IMPACT
SURVEY >


Agile HR survey 2021 (NL/België)

Nadat we al eerder onderzoek deden naar De Staat van Wendbaarheid (2018) en Wat ligt er op het bordje van Agile HR (2020), zijn we dit jaar terug met een samensmelting hiervan! Met dezelfde stevige basis als vorige keren (zodat we eventuele verschillen en overeenkomsten kunnen ontdekken), maar ook met een nieuw 'sausje' om opkomende ontwikkelingen hierin mee te nemen!

Het zou super zijn als jullie allemaal weer meedoen: ook als je nog niet met agile aan de slag bent of als je zelfstandig professional of extern adviseur bent! 

Invullen duurt ongeveer 15 minuten en in december delen we de uitkomsten!

Naar de vragenlijst >>>  

 

HR IMPACT
MAKER >


Organizational & HR Explorer: Mirte van Drunen

Nadat we al eerder samen onderzoek deden naar 'Wat ligt er op het bordje van Agile HR (2020)' in het kader van mijn afstudeeronderzoek voor de HRM-opleiding bij Avans, heb ik vanaf september 2021 de samenwerking met Diana mogen doorzetten. Vanaf nu mag ik mijzelf officieel HR Impact Maker noemen! In mijn rol als Organizational & HR Explorer ga ik aan de hand van evidence (onderzoek doen), experimenteren en eigen ervaringen op zoek naar nieuwe inzichten in de organisatie en HR van de toekomst.

Ik kijk er naar uit deze nieuwe inzichten en ontdekkingen met jullie te delen en samen te bouwen aan een mooiere toekomst van werk!

Hartelijke groet,
Mirte

 

HR IMPACT
SPOTLIGHT >

'The road to Agile is Agile' > in company track
Voor de (HR) Agilist die de transitie wil (bege)leiden!
 

Begin 2021 werd ik door Nationale Nederlanden benaderd om een online learning track te ontwikkelen voor het HR & Communicatieteam (20 pers.) van Leven & Pensioen met als focus: het (bege)leiden van de agile transitie! 

Hoe gaaf dat dit HR&C-team een stap naar voren wilde zetten! Bestaande & nieuwe theorieën, mijn eigen modellen, canvassen en ervaringen, aangevuld met de aandachtspunten van de deelnemers, hebben geleid tot een supergave 'routekaart'. Het was heerlijk om die samen te doorlopen: 

Wil je meer weten over dit (in company) programma? Ik neem je graag mee 'op reis' 
Stuur me een bericht

 

HR IMPACT ACADEMY

VERNIEUWDE MENUKAART
TRAININGEN NOV/DEC 2021 EN START 2022

Hybride (online & op locatie)  Design Masterclass 
(16 nov. op locatie in Eindhoven, 23 nov online)
"Ontwerp een gewéldige Employee Experience
& doorbreek het engagement platfond"

Meer info & Inschrijven >>>


Online trainingsprogramma
(de basis: een stevige bodem en meer. Startdatum: 12 november)
"De 12 ingrediënten van Wendbare Organisatie
(Foundation, HR & Leiderschapseditie)" 19de editie!

 Voor meer info & inschrijven >>>


Online Trainingsprogramma
(NIEUW: voor de ervaren agilist die de transitie wil leiden!)
Voorlopig alleen INCOMPANY

"Zet een stap naar voren
& pak je rol in de Agile Transitie!

Mail voor meer info >>>
 

Online Fast Track & Pressure Cooker
(NIEUW: voor de HR professional die aan het begin van de agile journey staat. Startdatum: begin 2022
"Maak een kickstart met Agile voor HR
& zet een stap in de toekomst van werk"

Meer info & Inschrijven >>>


Online Leadership Track (bèta)
(NIEUW: voor senior leadership!
Startdatum begin 2022 

"Leading HR into the Future
& ontdek, ontwerp en ontsluit de grenzeloze HR-organisatie!"

Mail voor meer info >>>


Specials in 2022

We komen zo snel mogelijk bij je terug met een paar heerlijke ‘specials’ zoals een masterclass over Agile Belonen, een Pressure Cooker Redesigning Performance Management en nog veel meer!

Check voor het volledige programma
www.dianarusso.nl
of neem even contact op om incompany trainingsmogelijkheden te bespreken
info@dianarusso.nl
06-30414490

De volgende HR IMPACT & INSPIRATIE BRIEF verschijnt over 1 maand!
 
LinkedIn
Website
Email
Instagram
Twitter
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.