Copy
HR IMPACT MAKERS - Op weg naar de (virtuele) organisatie van de toekomst!                              View this email in your browser

In deze nieuwsbrief:
* HR IMPACT  verhaal > "Op weg naar de (virtuele) organisatie van de toekomst"

* HR IMPACT webinars > er staat een hele nieuwe reeks klaar!
* HR IMPACT tips > videotip 8  "Start met een Obeya"
* Agile HR survey 2021 > 20 sept gaan we weer LIVE!
* In the spotlight > Nieuw leerplatform LIVE!  
* HR IMPACT academy > de aangepaste menukaart voor sept-dec 2021  

 
OP WEG NAAR DE (VIRTUELE) ORGANISATIE VAN DE TOEKOMST 

Heb je het ook gezien, afgelopen week? De aankondiging van de virtuele concerten van ABBA en de release van hun nieuwe singles? Wat te gek! Ik kreeg meteen allerlei associaties met de Toekomst Van Werk. Want dit gaat gewoon gebeuren: we gaan virtuele, holografische klonen van onszelf aan het werk zetten!

Ik weet nog dat ik rond 1998 in Disney World, Orlando in een attractie naar een scene met hologrammen stond te kijken die de toekomst moesten verbeelden en dat ik toen dacht: Wow, hoe gaaf als ik dit in mijn lifetime nog mee ga maken!

Toen vervolgens in 2003 Second Life werd gelanceerd dook ik dan ook meteen vol enthousiasme in deze 3D-wereld,samen met een aantal andere pioniers. Als ik het me goed herinner had Adecco er een vestiging en kon je geld pinnen bij de virtuele ABN AMRO-bank. Het werd uiteindelijk niet het verwachtte doorslaande succes. Volgens mij een gevalletje ‘too soon’.

Ik fastforward even naar 2013. Het jaar waarin ik samen met mijn broer* de minor ‘Be Connected’ (over o.a. innovatie in communicatie) gaf by Fontys Hogeschool Communicatie. Sowieso supergaaf, want we hadden de studenten in eerste instantie niet verteld over onze familiebanden. Maar aangezien wij een mannelijke en vrouwelijk kloon van elkaar (b)lijken te zijn, zeker als het om ‘voor de klas staan’ gaat, kwamen ze er al snel achter 😊! Ik herinner me nog een les die we gaven over het verschil tussen Augmented Reality en Virtual Reality. Een onderwerp dat de studenten best pittig vonden en al helemaal de opdracht om hier voorbeelden bij te zoeken. Oef, dat viel toen nog niet mee!  

Eén van de voorbeelden van die periode, die ik ook in het boek HR & Social Media (2015) noemde, is de demonstratie die in 2015 in Madrid plaatsvond. Een demonstratie tegen het verbod op demonsteren, waar niet mensen zelf maar hun holgrammen meeliepen! Vér hun tijd vooruit!

Fastforward nog eens 8 jaar: ondertussen zijn de voorbeelden niet meer aan te slepen, zijn technologie en user experience vele malen verbeterd en de toepassingen bovendien steeds meer met elkaar verbonden en geïntegreerd.

Nu we in de afgelopen periode de mogelijkheden van de online 2D-wereld hebben ontdekt via Teams, Zoom, Mural etc. is de volgende stap naar de online 3D en 4D wereld: the sky is the limit!

Maar eerst even terug naar ABBA. Mocht je het gemist hebben (dat kán haast niet) hier nog even het linkje naar de nieuwe singel ‘Don’t shut me down’ en kijk even hoe fantastisch gaaf ze in beeld hebben gebracht hoe ze met de hologrammen aan de slag zijn gegaan.

Ik ga ondertussen verder met experimenteren – met het nummer lekker op mijn koptelefoon - hoe je met avatars in 3D-ruimtes rond kunt lopen, presentaties kunt geven en bijvoorbeeld Obeya Walls (zie hieronder) in kunt richten.

Zie jij ook al mogelijkheden? Of ben je benieuwd?
'Laten we samen verder experimenteren en de organisatie van de toekomst vormgeven!'
Diana

FEEDING THE FIRE

 

HR IMPACT
WEBINARS>


Er staat een heel nieuwe reeks (gratis) lunchwebinars klaar!
In de komende weken gaan we verder met de gratis webinars op woensdag: lunchtime (12.30-13.30 uur)! Deze webinars zijn een soort 'voorproefje' van de trainingen van de HR impact Academy, maar ook in de gratis webinars ligt onze focus op de inhoud en is ons streven altijd om je met concrete handvatten en tips in beweging te krijgen!

Schrijf je meteen in (uitschrijven kan altijd nog 😜!) > 


15 sept 'Gun jezelf een kickstart met Agile HR'
Meer info & inschrijven via Zoom 
22 sept 'Leading HR into the future' (in het Nederlands, hoor :-)!) 
Meer info & inschrijven via Zoom

29 sept 'Ontwerp een gewéldige employee experience'
Meer info & inschrijven via Zoom
6 okt 'De 12 ingrediënten van Wendbare Organisaties: een stevige bodem' 
Meer info & inschrijven via Zoom
13 oktober 'Pak je rol in de Agile Transitie'
Meer info & inschrijven via Zoom
3 november 'Agile Belonen - met Sandra Verheugen'
Meer info & inschrijven via Zoom

HR IMPACT
VIDEOTIPS >


Tip 8 > 'Start met een Obeya' >

In kleine 'snackable' stukjes van ongeveer 2 minuten geef ik iedere week bij een ingrediënt van 'De 12' een tip om een kickstart te maken met Agile HR. Deze week alweer tip 8 die hoort bij het ingrediënt 'Transparant & Vloeiend' > 'Start met een Obeya'

Om het makkelijk voor je te maken, kun je deze pagina op LinkedIn volgen zodat je automatisch een bericht ontvangt als er een nieuwe tip is toegevoegd! Veel succes!

HR IMPACT
SURVEY >


Agile HR survey 2021!
In 2018 voerde ik, samen met een groep Avans/Fontys-studenten de eerste Agile HR-survey Nederland uit. In 2019 was het even stil, maar in 2020 meldde Mirte van Drunen zich om voor haar afstudeeropdracht de Agile HR 2020 -survey op zich te nemen. Met succes! Ondertussen is Mirte afgestudeerd, heeft zij zich alweer vastgebeten in een masteropleiding en gaat zij deze maand met de Agile HR 2021-survey aan de slag! 

Het zou super zijn als jullie allemaal weer meedoen - ook als je nog niet met agile aan de slag bent! Het linkje naar de vragenlijst zien jullie tzt wel voorbij komen!

HR IMPACT
SPOTLIGHT >


Nieuw leerplatform HR impact ACADEMY
We zijn superexcited over het nieuwe leerplatform dat afgelopen maandag LIVE is gegaan. Al onze trainingsprogramma zijn hier straks in te vinden en geven de deelnemers een goed overzicht van het hele programma, de mogelijkheid om in eigen tijd en tempo de inspiratie-opdrachten te maken en makkelijk met andere deelnemers te connecten! 

De eerste training 'Maak een Kickstart met Agile HR' staat ondertussen LIVE. Wil je een sneak peek? Klik dan hier om twee proeflessen in te kijken!  

HR IMPACT ACADEMY

AANGEPASTE  MENUKAART
TRAININGEN SEPT-DEC 2021

Online Fast Track & Pressure Cooker
(NIEUW: voor de HR professional die aan het begin van de agile journey staat. Startdatum: 1 oktober
"Maak een kickstart met Agile voor HR
& zet een stap in de toekomst van werk"

Meer info & Inschrijven >>>


Online Design Masterclass 
(extra data ingepland: 9 en 23 november)
"Ontwerp een gewéldige Employee Experience
& doorbreek het engagement platfond"

Meer info & Inschrijven >>>Online Leadership Track (bèta)
(NIEUW: voor senior leadership! Startdatum 4 november) 
"Leading HR into the Future
& ontdek, ontwerp en ontsluit de grenzeloze HR-organisatie!"

Mail voor meer info >>>


Online trainingsprogramma
(de basis: een stevige bodem en meer. Startdatum: 12 november)
"De 12 ingrediënten van Wendbare Organisatie
(Foundation, HR & Leiderschapseditie)" 19de editie!

 Voor meer info & inschrijven >>>


Online Trainingsprogramma
(NIEUW: voor de ervaren agilist die de transitie wil leiden! Startdatum: nntb)
"Zet een stap naar voren
& pak je rol in de Agile Transitie!

Mail voor meer info >>>


Specials

We komen zo snel mogelijk bij je terug met een paar heerlijke ‘specials’ zoals een masterclass over Agile Belonen, een Pressure Cooker Redesigning Performance Management en nog veel meer!

Check voor het volledige programma
www.dianarusso.nl
of neem even contact op om incompany trainingsmogelijkheden te bespreken
info@dianarusso.nl
06-30414490

De volgende trainingsagenda verschijnt over 1 maand!
 
LinkedIn
Website
Email
Instagram
Twitter
Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.