Copy
Bekijk deze e-mail in uw eigen browser
Volg ons op Facebook | Twitter

Bewegen en filosofie

Als een waterput zich vult


In de geschiedenis van de westerse cultuur is op verschillende manieren gedacht over lichaam en beweging. Aan de hand van de filosofie van de bewegingswetenschappen maken we in deze nieuwsbrief een balans op voor vandaag de dag. Weet jij trouwens wat lauwheid met je kan doen?

 
Filosofie bewegingswetenschappen
Is in deze tijd ons lichaam een instrument waarmee te bewegen valt? Wie 'Filosofie van de bewegingswetenschappen' leest kan tot een bevestigend antwoord komen. Lees achtergronden en uitnodigingen aan haptonomie in een artikel dat ik met collega Corrie Holtman schreef.
 
Wanneer een waterput vult
Wanneer kan een tijd aanbreken voor wezenlijke verandering? En wanneer vult zich een waterput? Lees het in een nieuwe bijdrage van schrijfster Marion Spronk.

Lees verder >>
 
Tip bijscholing therapeuten
De nieuwe training 'De weg voorbij de dood' tip ik graag als uitstekende bijscholingscursus voor therapeuten die stil willen staan bij ontwikkelingen in zorgvragen van cliënten.
'Mijn manier van werken draagt bij aan het verbreden van je contactuele en communicatieve mogelijkheden. Dit leidt tot meer bewustzijn over het lichaam en inzicht in eigenheid en persoonlijke ontwikkeling. We kijken in mijn praktijk speciaal naar gevoelens in gesprekken, houding, beweging, aanraking en in rollen. Haptonomie, haptotherapie, coaching, sportbegeleiding, begeleiding van kinderen en relatiecoaching zijn mijn voornaamste specialismen.' 

Praktijk Leander Tijdhof >>

Haptonomie Jorwert >>

De nieuwsbrief komt tot stand met vriendelijk dank aan Henk van Til in Utrecht (foto Leander) en Doets Design (vorm nieuwsbrief).

Stichting Hapsis Utrecht

Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht wil inzichten in haptonomie blijven versterken en heeft diverse projecten op het gebied van educatie en onderzoek.

Zo is onze bibliotheek gratis op afspraak te bezoeken. Op een kennisweb is informatie te vinden over en voor haptonomie. Ook worden cursussen en opleidingen verzorgd.

Helpt u mee om projecten van Hapsis Utrecht mogelijk te blijven maken? We zijn met elke financiële steun blij.

Stichting Hapsis Utrecht >>

Ons logo 'Vanuit en naar de basis' werd gemaakt door Jan Pijpker.

Copyright © 2015 Praktijk Leander Tijdhof, Alle rechten voorbehouden.

<< Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit >> 

Email Marketing Powered by Mailchimp