Copy
Bekijk deze e-mail in uw eigen browser
Volg ons op Facebook | Twitter

Juist jong groeien

Seconden gestolde hel


Als we ouder zijn worden wij afhankelijker van onze omgeving. In een nieuwe balans zullen we met de afhankelijkheid omgaan maar hoe kunnen wij dat op een passende manier doen? Lees een verslag van een spreekbeurt aan de Academie voor Haptonomie in Doorn. En verder: meer dan dertig procent van de mensen met serieuze slapeloosheid ontwikkelt depressieve klachten. Lees onder andere daarover in het Kennisweb @KcHaptonomie.


Ouder worden en levenskunst
We zijn niet geboren om te sterven maar om opnieuw te beginnen. We worden dus niet ouder maar groeien jong, betoogt haptonome Willem Pollmann. Pollmann hoort tot de eerste generatie haptotherapeuten. Met collega Corrie Holtman schreef ik een verslag van een lezing die zij aan de Academie voor Haptonomie gaf.
 
Taboe van 1 op de 5
In een treffend schrijven noteert dichteres Marion Spronk wat er zoal gebeurt bij seconden van gestolde hel.

Lees verder >>

Telefonische bereikbaarheid in mei minder
Een deel van de maand mei ben ik veel minder rechtstreeks telefonisch bereikbaar. Op e-mail (ook via de website) wordt zoals gewoonlijk vrij snel gereageerd.
'Mijn manier van werken draagt bij aan het verbreden van je contactuele en communicatieve mogelijkheden. Dit leidt tot meer bewustzijn over het lichaam en inzicht in eigenheid en persoonlijke ontwikkeling. We kijken in mijn praktijk speciaal naar gevoelens in gesprekken, houding, beweging, aanraking en in rollen. Haptonomie, haptotherapie, coaching, sportbegeleiding, begeleiding van kinderen en relatiecoaching zijn mijn voornaamste specialismen.' 

Praktijk Leander Tijdhof >>

Haptonomie Jorwert >>

Kennisweb @KcHaptonomie

In het Kennisweb @KcHaptonomie is praktische en wetenschappelijke informatie te vinden over en voor haptonomie. Het kennisweb is een project van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht.

Lees verder >>

Stichting Hapsis Utrecht

Hapsis Utrecht heeft onder meer het versterken van inzichten in haptonomie in de meest brede zin tot doel waaronder wordt begrepen het bevorderen van educatieve en onderzoeksactiviteiten vanuit haptotherapie en daaraan grenzende disciplines.

Nieuwsbrief

De nieuwsbrief komt tot stand met vriendelijk dank aan Henk van Til in Utrecht (foto Leander) en Doets Design (vorm nieuwsbrief).

Copyright © 2015 Praktijk Leander Tijdhof, Alle rechten voorbehouden.

<< Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit >> 

Email Marketing Powered by Mailchimp