Copy

Te Gekke Moeders op visite

Zwangerschap en kraamtijd zijn tijden waarin vaak existentiële vragen opborrelen, waarin jeugdherinneringen naar de oppervlakte komen en de verbinding met jezelf en anderen opnieuw gedefinieerd wordt. Sommige kraamvrouwen beschrijven zwangerschap en kraamtijd zelfs als een ‘spirituele tijd’.

Zou het niet vanzelfsprekend zijn om een kraambed-psychose tegen die achtergrond te begrijpen? Er is veel aandacht voor het neurobiologisch definiëren van een kraambed-psychose. Door deze evidence based benadering verdwijnt de persoon helaas soms uit beeld. Het medische model blijkt maar weinig houvast te bieden voor de kersverse moeder om haar ervaringen te begrijpen. Er zijn andere invalshoeken om psychoses bij kraamvrouwen te benaderen en andere manieren om hulp te bieden. Binnenkort meer in Het Hapsis Huis radio LIVE.

Het Hapsis Huis radio LIVE met Te Gekke Moeders

Marlon Wong-Sioe vandaag op de radio


'Velden van Smaragd' is een nieuwe dichtbundel geïnspireerd op de betoverende schoonheid van de natuur. Vaak wordt over het hoofd gezien wat voor schoonheid de natuur ons biedt. Sta stil bij betoverende schoonheid met deze dichtbundel. Gun jezelf een moment van rust, wandelend door velden van smaragd. Marlon Wong-Sioe is, behalve schrijver van ‘Een Spirituele Samenleving: een gids om mens-, dier- en milieuvriendelijk samen te leven’, auteur van de dichtbundel ‘Velden van smaragd’ die hij eerder vandaag in een uitzending van Het Hapsis Huis radio LIVE besprak.
Terugluisteren: Het Hapsis Huis radio LIVE met dichter Marlon Wong-Sioe

Kennisweb: allereerste documenten haptonomie

Deze week is bijzonder historisch materiaal gepubliceerd in het Kennisweb haptonomie. Lees de allereerste historische documenten met dankzegging aan oud-hoofdredacteur Wim Laumans van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact.

Historisch materiaal betreffende de geschiedenis van de haptonomie
Copyright © 2021 HaptonomieNet, Stichting Hapsis Utrecht. Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt HaptonomieNet omdat u interesse heeft getoond in projecten van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht of in werkzaamheden van Praktijk Leander Tijdhof.

Stichting Hapsis Utrecht
Eemstraat 7
3522 SN Utrecht
KvK 62755072

Ontwerp: Doets Design

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf u dan hier uit


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk Leander Tijdhof · Eemstraat 7 · Utrecht, Ut 3522 SN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp