Copy

Jij die mij aanziet

In CODA in Apeldoorn werd afgelopen zaterdagmiddag het boek ‘Emmanuel Levinas - Betekenis voor de haptonomie’ gepresenteerd. De studies van filosoof Levinas werpen een licht op innerlijke processen die voor ons spreken gaan. Welkom bij deze special over Emmanuel Levinas van HaptonomieNet!

Het werk van Levinas kan tot een fundament van haptonomie behoren. En dat komt omdat in de haptonomie de verbinding tot de ander, het andere en wat daarin te voelen is steeds centraal staat. Lees alle informatie over het boek.

Emmanuel Levinas - Betekenis voor de haptonomie

Filosofie van tegenkomen en ontmoeting

De gedachtenwereld van filosoof Emmanuel Levinas (1906-1995) is altijd beheerst door de ander. Zijn filosofie laat dan ook geen rust in een eigen 'zijn' en geldt als een filosofie van tegenkomen en ontmoeting. Kijk naar een interview van de voormalige omroep IKON met de bijzondere filosoof.

Interview met Levinas: 'Jij die mij aanziet'

Het denken is gewelddadig

Het door ons bedachte kwaad is niet een monster dat van buitenaf dreigt. Het denken zelf is gewelddadig, ontdekte Emmanuel Levinas die de Tweede Wereldoorlog bewust meemaakte. Het inleidende boek 'Levinas' van Joachim Duyndam en Marcel Poorthuis is een leestip om een studie naar het werk van de filosoof te beginnen.

Kopstukken filosofie: Levinas

Studie naar Levinas online beschikbaar

Een weblog over Emmanuel Levinas bevat veel artikelen en wat aanvullende informatie met betrekking tot het werk van de filosoof. De informatie is zinvol voor studenten aan de School voor Vrije Haptonomie en misschien ook voor andere belangstellenden. 

Alle artikelen over Emmanuel Levinas

Nieuwslijn

Tweede druk voor 'Hannah Arendt - Betekenis voor de haptonomie' | Tsjerk Holtrop - ontwerp nieuwe vriend van Hapsis Utrecht | Twee cursussen in basisprogramma en voortgezette opleiding tot haptotherapeut in School voor Vrije Haptonomie aan de gang

(HaptonomieNet)

Copyright © 2017 HaptonomieNet, Stichting Hapsis Utrecht. Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt HaptonomieNet omdat u interesse heeft getoond in projecten van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht of in werkzaamheden van Praktijk Leander Tijdhof.

Stichting Hapsis Utrecht
Eemstraat 7
3522 SN Utrecht
KvK 62755072

Ontwerp: Doets Design

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf u dan hier uit


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk Leander Tijdhof · Eemstraat 7 · Utrecht, Ut 3522 SN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp