Copy

Van afstand tot nabijheid

Wat betekenen afstand en nabijheid? Zou betrokkenheid tot zoiets als het geheel een nabijheid kunnen zijn? Wie de kunstwerken van Jan Pijpker in ogenschouw neemt lijkt moeilijk tot een andere conclusie te kunnen komen. Welkom bij HaptonomieNet!

Afstand en nabijheid zijn onderwerpen die in haptotherapie in verschillende vormen terugkomen. Van welke afstand tot elkaar voelen we ons geraakt en hoe is het om geraakt te zijn? Afstand en nabijheid vormen ook een dramatische laag in het boek ‘Ze hebben mijn vader vermoord’ van Édouard Louis. Daarom maakte Leander Tijdhof er wat aantekeningen over in het Kennisweb haptonomie.

Hoe het vuur tot een nabijheid leidt

Depressie als verstoring tot het geheel

In de Afrikaanse cultuur wordt depressie gezien als een verstoring van de relatie tussen het individu en de gemeenschap. Met het herstel van de verbinding tot de omgeving wordt een depressie te lijf gegaan. En dat is andere koek dan het bezoeken van een therapeut met een geheimhoudingsplicht zoals we dat hier doen, stelt filosoof Pius Mosima in een interview met Nina van den Berg in Trouw.

Nergens in Afrika bestaat er een woord voor ‘depressie’

Nieuwe informatieavond haptonomie

Terwijl op 2 april al een mooie informatieavond over de haptonomie werd gehouden, waarin blijdschap en diepte-scherpte van ervaringen van deelnemers elkaar afwisselden, organiseert de School voor Vrije Haptonomie op 1 juli alweer een nieuwe informatieavond! Alle vragen en andere inbreng zijn dan welkom. De avond is gratis toegankelijk en opgave ervoor is nodig.

Maandag 1 juli informatieavond haptonomie en haptotherapie

Tentoonstelling beelden van Jan Pijpker

Kunstenaar Jan Pijpker, maker van het logo van Stichting Hapsis Utrecht en het beeld van het Kennisweb haptonomie, exposeert op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 tussen 14:00 en 17:00 uur in Gieten. De expositie is ook al bijzonder omdat Jan maar zelden exposeert. Bekijk de uitnodiging en lees meer over het werk van Jan Pijpker op de website van het Kenniscentrum voor haptonomie.

Beelden in het groen - Expositie Jan Pijpker

Nieuwslijn

Drie cursussen ‘Inleiding in haptonomie’ aan de gang binnen School voor Vrije Haptonomie in Utrecht | ‘Bezielend ouder worden’ bij The school of New Directions in Gieten start in oktober met nieuwe groep | Eind mei start training 'Munay-Ki' bij The school of New Directions in Gieten | Voor betaald parkeren Eemstraat Utrecht bezoekerspas beschikbaar | Lezing in juni 'De emotie van voedsel' bij Kantoor Vreugdenhil te Uithuizermeeden

(HaptonomieNet)

Copyright © 2019 HaptonomieNet, Stichting Hapsis Utrecht. Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt HaptonomieNet omdat u interesse heeft getoond in projecten van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht of in werkzaamheden van Praktijk Leander Tijdhof.

Stichting Hapsis Utrecht
Eemstraat 7
3522 SN Utrecht
KvK 62755072

Ontwerp: Doets Design

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf u dan hier uit


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk Leander Tijdhof · Eemstraat 7 · Utrecht, Ut 3522 SN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp