Copy

Aanraken en aangeraakt worden

Dat muziek en gevoel geen stille getuigen maken bewijst een muziekproducent in zijn werk. Luister naar een interview met Bouke Hennipman. En wat is er precies aan de hand in Het Hapsis Huis? Lees een artikel in de Utrechtse De Rivierwijker. En er is meer. We beginnen deze editie van HaptonomieNet met de coronacrisis.

In deze crisis werden en worden we geconfronteerd met een gemis aan aanraking. Dit maakt dat het goed is om ons te bezinnen op de betekenis ervan, stelt auteur Wim Laumans in de nieuwste editie van het vaktijdschrift Haptonomisch Contact. Lees zijn analyse. Met dankzegging aan de hoofdredactie van het tijdschrift.

Het belang van het tactiele contact; aanraken en aangeraakt worden

De Rivierwijker pakt uit

Nabij Rotsoord en station Utrecht Vaartsche Rijn opent op vrijdag 16 oktober, zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober Het Hapsis Huis ’s middags de deuren met een tentoonstelling van beeldhouwkunst van Jan Pijpker, meldt de Utrechtse De Rivierwijker. En in deze mooie editie van het blad wordt nog meer gemeld over Het Hapsis Huis.

Dynamisch organische beeldhouwkunst van Jan Pijpker

De geschiedenis van normaliteit

Het klinkt vast onaardig. Toch zijn coaching en therapie er voor de disciplinering van mensen waarmee ze kunnen voldoen aan bestaande maatschappelijke normen. Elke samenleving blijkt een eigen identiteit te maken die is gebaseerd op wat als normaal wordt gezien, schrijft klinisch psycholoog en hoogleraar Paul Verhaeghe in zijn recente werk ‘Over normaliteit’.

De disciplinerende rol van therapie

Muziek en gevoel maken geen stille getuigen


Muziekproducent Bouke Hennipman boort met z’n muziek de gevoelslaag van luisteraars sterk aan. De muziektentoonstellingen vanaf spoedig in Het Hapsis Huis en de muziekproductie van Hennipman met Het Hapsis Huis radio zijn daarvan geen stille getuigen.
 
Het Hapsis Huis Radio - Interview

Informatiebijeenkomst

 

Op zondagavond 18 april 2021 organiseert de School voor Vrije Haptonomie een nieuwe informatieve bijeenkomst over de aangeboden cursussen en opleidingen. Een soortgelijke bijeenkomst in december is al vol. Meer weten over de bijeenkomst in april? Raadpleeg de website.

School voor Vrije Haptonomie >>

Copyright © 2020 HaptonomieNet, Stichting Hapsis Utrecht. Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt HaptonomieNet omdat u interesse heeft getoond in projecten van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht of in werkzaamheden van Praktijk Leander Tijdhof.

Stichting Hapsis Utrecht
Eemstraat 7
3522 SN Utrecht
KvK 62755072

Ontwerp: Doets Design

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf u dan hier uit


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk Leander Tijdhof · Eemstraat 7 · Utrecht, Ut 3522 SN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp