Copy

De postpartumpsychose

Zwangerschap en kraamtijd zijn tijden waarin vaak existentiële vragen opborrelen, waarin jeugdherinneringen naar de oppervlakte komen en de verbinding met jezelf en anderen opnieuw gedefinieerd wordt. Sommige kraamvrouwen beschrijven zwangerschap en kraamtijd zelfs als een ‘spirituele tijd’. Zou het niet vanzelfsprekend zijn om een kraambed-psychose tegen die achtergrond te begrijpen?

Er is veel aandacht voor het neurobiologisch definiëren van een kraambed-psychose. Door deze evidence based benadering verdwijnt de persoon helaas soms uit beeld. Het medische model blijkt weinig houvast te bieden voor de kersverse moeder om haar ervaringen te begrijpen. Luister naar het live-gesprek van vanmiddag met Alke Haarsma-Wisselink van ‘Te Gekke Moeders’. Het programma kwam tot stand met dank aan Stichting Psychiatrie en Filosofie. Met vriendelijk dank aan Libiticum en SPRTV Productions.

Terugluisteren: Het Hapsis Huis radio LIVE over postpartumpsychose

Later in Het Hapsis Huis radio LIVE


Narratief onderzoekers Megan Milota en Stefan van Geelen van het UMC Utrecht zijn binnenkort te gast over het belang van het eigen verhaal van cliënten en patiënten, auteur Arie Verwoert van zijn biografische werk ‘De ontrafeling’ is te gast, Tako Engelfriet over het verdwenen zelf na destructief gedrag, filmregisseur Jörgen Scholtens over zijn nieuwe tv-film voor de publieke omroep en componist en muziekproducent Bouke Hennipman schuift aan in pop-up studio 2 van Het Hapsis Huis radio over nieuwe composities waaronder die voor de radio.
 
Foto: Stichting het Verdwenen Zelf
Activiteiten Het Hapsis Huis
Copyright © 2021 HaptonomieNet, Stichting Hapsis Utrecht. Alle rechten voorbehouden.

U ontvangt HaptonomieNet omdat u interesse heeft getoond in projecten van Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht of in werkzaamheden van Praktijk Leander Tijdhof.

Stichting Hapsis Utrecht
Eemstraat 7
3522 SN Utrecht
KvK 62755072

Ontwerp: Doets Design

Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen?
Schrijf u dan hier uit


This email was sent to <<Email Adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Praktijk Leander Tijdhof · Eemstraat 7 · Utrecht, Ut 3522 SN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp