Copy
Bekijk deze e-mail in uw eigen browser
Volg ons op Facebook | Twitter

Voorbij de waarneming

met filosofe Hannah Arendt


Uit een waarneming ontstaan denkprocessen die emoties oproepen. Vandaar dat we in deze nieuwsbrief 'ns voorbij de waarneming kijken. Dat doen we aan de hand van het werk 'Denken' van filosofe Hannah Arendt. En als we toch filosofisch bezig zijn: wat neem ik mee als ik thuis kom?

 
Haptonomische verkenning: 'Denken'
Lees een samenvattende bijdrage voor haptonomie op basis van het werk 'Denken' van filosofe Hannah Arendt. Ik schreef het artikel samen met mijn collega Corrie Holtman.
 
Video over filosofe Hannah Arendt
Behalve een studie over ons denken publiceerde Hannah Arendt indertijd baanbrekende werken over politieke theorie. In oude fragmenten is Arendt in dit televisieprogramma te zien.

Lees verder >>
 
Het behouden huis
Wat neem ik mee als ik thuis kom? Lees het in een gedicht van schrijfster Marion Spronk.
'Mijn manier van werken draagt bij aan het verbreden van je contactuele en communicatieve mogelijkheden. Dit leidt tot meer bewustzijn over het lichaam en inzicht in eigenheid en persoonlijke ontwikkeling. We kijken in mijn praktijk speciaal naar gevoelens in gesprekken, houding, beweging, aanraking en in rollen. Haptonomie, haptotherapie, coaching, sportbegeleiding, begeleiding van kinderen en relatiecoaching zijn mijn voornaamste specialismen.' 

Praktijk Leander Tijdhof >>

Haptonomie Jorwert >>

De nieuwsbrief komt tot stand met vriendelijk dank aan Henk van Til in Utrecht (foto Leander) en Doets Design (vorm nieuwsbrief).

Stichting Hapsis Utrecht

Stichting Kenniscentrum Haptonomie Hapsis Utrecht wil inzichten in haptonomie blijven versterken en heeft diverse projecten op het gebied van educatie en onderzoek.

Zo is onze bibliotheek gratis op afspraak te bezoeken. Op een kennisweb is informatie te vinden over en voor haptonomie. Ook worden cursussen en opleidingen verzorgd.

Helpt u mee om projecten van Hapsis Utrecht mogelijk te blijven maken? We zijn met elke financiële steun blij.

Stichting Hapsis Utrecht >>

Ons logo 'Vanuit en naar de basis' werd gemaakt door Jan Pijpker.

Copyright © 2015 Praktijk Leander Tijdhof, Alle rechten voorbehouden.

<< Wilt u deze nieuwsbrief niet meer ontvangen? Schrijf u dan hier uit >> 

Email Marketing Powered by Mailchimp