Copy
VBGL logo
November 2015
VBGL Scientific
Win een luxe diner
Bestel bij VBGL en win een diner bij FG Restaurant
VBGL sluit haar 35-jarige jubeljaar feestelijk af met een smakelijke aanbieding op niveau. Bestel in de hele maand december bij VBGL en maak kans op een luxe diner voor twee bij het fameuze FG Restaurant van masterchef François Geurds.

Als masterchef heeft François Geurds een indrukwekkende staat van dienst, hij werkte o.a. bij PerSe in New York (***), WD50 in New York (*), Le Bernadin in New York (***), Parkheuvel in Rotterdam (**), The Fat Duck in Londen (***) en bij Gordon Ramsay in Londen (***).
Lees verder →

Afsluiting 35-jarig jubileumjaar
Eind december zal VBGL haar 35-jarige jubileum afsluiten. VBGL wenst u een mooie decembermaand toe met prettige feestdagen en dito jaarwisseling. In het nieuwe jaar zijn wij u weer graag van dienst met onze producten en service.

Van donderdag 24 december 2015 t/m maandag 4 januari 2016 zullen wij gesloten zijn.

Totale inspiratie: 3D Glass Printing
Oud en toch modern, omsluitend en toch onzichtbaar, werd glas eerst gemaakt in Mesopotamië en het oude Egypte, 4500 jaar geleden. Precieze recepten voor de productie - de chemie en de technieken - bleven goeddeels bewaarde geheimen. Glas kan worden gegoten, gevormd, geblazen, vergulde of gesinterd; haar kwaliteiten zijn nauw verbonden met de technieken die worden gebruikt voor de vorming ervan.

Van de ontdekking van het kern-vorming-proces voor het kralen maken in het oude Egypte, door de uitvinding van de metalen blaaspijp in de Romeinse tijd, tot het moderne industriële Pilkington proces voor het maken van grootschalig vlakglas; elke nieuwe doorbraak in glastechnologie is ontstaan als gevolg van langdurige experimentatiedrang en vindingrijkheid, en heeft geleid tot een nieuwe wereld van gebruiksmogelijkheden van het materiaal. Deze film onthult als eerste het optisch transparante glasprintproces genaamd G3DP.

De G3DP project werd gerealiseerd in samenwerking tussen de Mediated Matter Group aan het MIT Media Lab, de Mechanical Engineering Department, het MIT Glass Lab en het Wyss Institute.
Bekijk de film online →