Copy
VBGL logo
Juni 2016
VBGL Scientific
Duran New Innovations Discount
10% INTRODUCTIEKORTING OP ALLE NIEUWE DURAN PRODUCTEN
Hierbij presenteren wij de nieuwste producten van DURAN die wij aanbieden met een mooie introductiekorting. Sommigen van jullie zijn wellicht al in de gelegenheid geweest om een eerste blik te werpen op deze nieuwe producten op de Analytica beurs in München. Vooral het nieuwe DURAN TILT Media Fles Systeem is daar zeer goed ontvangen. Klik op onderstaande links voor het bekijken van de productbrochure (pdf) of het aanvragen van een offerte.
DURAN® TILT

DURAN® TILT is perfect ontworpen voor het veiliger en gemakkelijker maken van werken in bioveiligheids­kasten en kappen. De behandeling van de traditionele media voor celkweekflessen in bioveiligheidskasten en kappen is onhandig en tijdrovend voor onderzoekers. De innovatieve kenmerken van de DURAN® TILT fles veranderen alles. De TILT fles heeft twee standen: rechtop filter sterilisatie of opslag, en gekanteld op 45° voor pipetteren.
 

Bekijk de PDF →
Vraag offerte aan →

DURAN® BAFFLED, WIDE MOUTH BOTTLE GLS 80®
Duran Baffled Bottle

Tijdens het mengen in standaard GLS 80® laboratorium flessen, beweegt de vloeistof in een wervelende beweging die een solid-body rotatie benadert. De gehele vloeistof, en alle zwevende deeltjes, beweegt zich als een carrousel. Dit is een zeer inefficiënt stromingspatroon en er is weinig sprake van daadwerkelijke menging. Door toevoeging van drie verticale schotten in het binnenoppervlak van de GLS 80® flessen, wordt de draaibeweging verstoord en treedt er een veel effectievere menging op. De schotten verbeteren de circulatie van de top naar beneden en produceren een grotere radiale menging. De panelen hebben ook andere voordelen, zoals het onderdrukken van de vorming van een centrale vortex en het verminderen van dode zones waarin geen menging optreedt.

 
Bekijk de PDF →
Vraag offerte aan →

DURAN® LABORATORY BOTTLE PRESSURE PLUS+ GL 45

De DURAN® Pressure Plus+ GL 45 flessen bieden een veiligere optie voor laboratoriumtoepassingen met vacuüm of druk. Standaard glas laboratoriumflessen zijn niet ontworpen om veilig druk-verschillen te weerstaan. Door een aangepaste geometrie, hebben de Pressure Plus+ flessen een gegarandeerde drukweerstand en bieden daardoor optimale veiligheid voor de gebruiker en inhoud. Er zijn drie versies van de Pressure Plus+ flessen beschikbaar: helder DURAN® glas, met of zonder beschermend plastic veiligheidscoating, en amber DURAN® glas, voor bescherming tegen ultraviolette lichtdegradatie.

 
Bekijk de PDF →
Vraag offerte aan →

DURAN® MULTIPORT CONNECTOR CAPS GL 25

2, 3 of 4 poortconnector draaidoppen voor GL 25 DURAN® flessen.

Bekijk de PDF →
Vraag offerte aan →

DURAN® STAINLESS STEEL 3-PORT CONNECTOR CAP GL 45

Een robuust en duurzaam buisaansluitingsysteem voor gebruik met alle maatvoeringen van DURAN® GL 45 lab en mediaflessen. De flessentop adapter bevordert de overdracht van vloeistoffen in een gesloten en steriel systeem. Ideaal voor chemie, life science en biofarma laboratoria.

Bekijk de PDF →
Vraag offerte aan →

LIVING ENERGY

'Living Energy' is een afstudeerproject van Ermi van Oers (Willem de Kooning Academy in Rotterdam), waaraan VBGL heeft meegewerkt.

Klimaatverandering en de toenemende schaarste van grondstoffen en materialen kenschetsen een behoefte aan dringende vervangingssystemen en het herdefiniëren van onze relatie met natuur, vindt Ermi. Zij is gefascineerd door het feit dat de energie is opgeslagen in plaatsen waar we ons niet bewust van zijn. Ermi ziet het als haar doel als ontwerper om deze energie zichtbaar te maken en mensen te inspireren met de potentiële krachten uit natuurlijke processen in toekomstige systemen. Zij wil de prachtige poëtische kant tonen van deze 'levende energie' en een nieuwe verbinding maken tussen mens, natuur en techniek.

Ermi: "Via deze fascinatie, ontdekte ik ‘microbiële planten energie’: energie opgewekt door bacteriën in de bodem en geoogst door biobrandstofcellen. Wat als we deze levende energie implementeren in ons hedendaagse energie systeem? Onze lampen zullen verbonden zijn aan onze tuin, natuur en technologie gaan samensmelten. Om dit toekomst systeem te visualiseren heb ik een eerste stap gezet: een sfeerlamp die zijn energie uit de elektronen haalt die worden vrijgelaten tijdens het fotosynthese proces van de plant: ‘Living Light’."

Ermi heeft een lamp heb gemaakt die zijn energie uit de elektronen haalt die worden vrij gelaten tijdens het fotosynthese proces van de plant: ‘Living Light’.

VBGL's glasspecialist Michael Lagerberg heeft Ermi begeleid met het maken en aanpassen van een glazen stolpconstructie voor haar project.

De 'Living Light' zal geïntroduceerd worden op de WdKA Finals expositie 2016:
7 & 8 juli: 11:00-23:00
9 & 10 juli: 11:00-18:00
Locatie: Blaak 10, Rotterdam, Entreehal

Meer informatie over het project en de expo kunt u vinden op ermivanoers.nl

Bekijk de video →