Copy
VBGL logo
Mei 2016
VBGL Scientific
EXPOSITIE: "GLASSFEVER" HEDENDAAGSE KUNST IN GLAS DORDRECHT
Lange tijd was glaskunst vooral decoratieve kunst. Dat is veranderd. Glassfever laat zien hoe hedendaagse autonome kunstenaars hun ideeën vormgeven in glas.

Adriano Berengo is al 25 jaar een gedreven promotor van het gebruik van glas in de beeldende kunst. In zijn glaswerkplaats op Murano, Venetië, werken gevestigde kunstenaars en opkomende talenten uit de hele wereld samen met de Maestro's van de glasovens. Berengo wil hedendaagse kunst in glas als autonome kunstvorm op het hoogste podium brengen, naast de schilder- & beeldhouwkunst.

GlassFever laat de resultaten van Berengo's missie zien op vier bijzondere locaties in Dordrecht: het Dordrechts Museum, DordtYart, Huis Van Gijn en het Dordts Patriciërshuis. Meer dan 80 glaskunstwerken- en installaties van zo'n 60 internationaal bekende kunstenaars waaronder Tony Cragg, Tracy Emin, Jan Fabre, Kiki Kogelnik, ORLAN, Mimmo Paladino, Javier Pérez, Jaume Plensa, Shan Shan Sheng, Wael Shawky, Koen Vanmechelen, Joanna Vasconcelos, Fred Wilson en Erwin Wurm.

Bekijk de film →
Bekijk de site →

SUMMER SALE MET KORTINGEN TOT WEL 20%!
In de maand juni biedt VBGL grote kortingen op al het glaswerk met speciale afmetingen en normering (ASTM, IP of NEN). VBGL kan de productie van speciaal glaswerk in korte tijd realiseren.

Door de jarenlange ervaring van onze glasinstrumentmakers kan VBGL een goede aanvulling binnen uw bedrijf zijn.

In veel gevallen blijkt duur standaard glaswerk namelijk heel goed te vervangen door goedkopere niet merkgebonden producten uit de glas-instrumentenmakerij van VBGL.

Profiteer nu van deze aanbieding en neem contact op met een van onze medewerkers. Deze actie is geldig van 1 t/m 30 juni 2016.
Vraag offerte aan →

VBGL LEVERT LABORATORIUM OPSTELLING VOOR TV-PROGRAMMA!
VBGL heeft meegewerkt aan een nieuw RTL tv-programma Professor Nicolai & Dr. Beckand. Het is een spectaculaire en humoristische spelshow waarin Ruben Nicolai en Tijl Beckand als wetenschappers Professor Nicolai & Dr. Beckand allerlei proeven en testen uitvoeren. Dit alles natuurlijk in dienst van de wetenschap.
Bekijk de uitzending →