Copy
Een betere toekomst voor straatkinderen in Ghana. Doe ook mee!
View this email in your browser
Akwaaba! Welkom! 
Adamfo Ghana is een stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. In deze nieuwsbrief lees je meer over onze projecten en activiteiten.
Nieuws
Er is de afgelopen maanden weer veel gebeurd. Hieronder een paar hoogtepunten:
Wilde Ganzen ondersteunt ons project The Next Level en maakt het 'project van de week'! Dit betekent dat er op 25 oktober een korte uitzending over op televisie zal zijn en dat er de hele week lang speciale aandacht voor is op de website en sociale media van Wilde Ganzen.
De scholen zijn begonnen! Dit schooljaar steunen we 28 jongeren met studiefinanciering zodat zij naar de middelbare school kunnen gaan. Een van deze scholieren is K.

K is 12 jaar oud en komt uit Trede, een dorp aan de rand van Kumasi. K’s familie leeft in extreme armoede. Zijn moeder is blind, ze is alleenstaand met vier kinderen. K’s moeder is nooit naar school geweest en heeft geen werk. Ze overleeft door op straat te bedelen. Omstebeurten gaat een van de kinderen met moeder mee de stad in om te bedelen. Op een van deze rondes kwam K in contact met een straatwerker van onze partnerorganisatie. Omdat het gezin geen vaste verblijfplaats heeft wordt K’s jongste zusje opgevangen in een tehuis voor meisjes. K zelf woont nu in een ‘boarding school’ in Sunyani waar hij naar Junior High School gaat via ons studiefinanciering-project. 
 
In het trainingscentrum in Kumasi is een nieuwe groep straatmeiden verwelkomd. De 12 dames hebben hun introductie-programma met succes afgerond en zijn nu vollop van start met de training tot kledingmaaksters. Althans, 10 van hen. Twee meiden kozen voor iets anders; L. is gestart met training tot kapster bij een instituut in de buurt van het centrum, terwijl E. begonnen is met Junior High School. De meiden blijven wel gewoon in het centrum wonen.
Nieuwe projecten
De fondswerving loopt goed. We zijn daarom nog twee nieuwe projecten gestart:
Schoon water
In het trainingscentrum ontbreekt een directe wateraansluiting. Er wordt daarom een waterpomp gebruikt om in water te voorzien. De huidige pomp heeft te weinig capaciteit en is vaak kapot. Hierdoor komen de meiden zonder water te zitten en moeten ze naar tappunten in de buurt lopen om water te kopen. Met dit project willen we een nieuwe waterpomp plaatsen die dieper boort en meer capaciteit heeft om schoon grondwater omhoog te pompen.

                 Draag bij aan 'Schoon water'!

Upgrade begane grond trainingscentrum 
Met dit project willen we een aantal verbeteringen doorvoeren op de begane grond. Zo moeten de muren en het houtwerk zowel binnen als buiten geschilderd worden zodat ze beter bestand zijn tegen weer en wind. Ook willen we meer meubilair, zoals stapelbedden en werktafels, laten maken om nieuwe groepen meiden te kunnen huisvesten. De fondswerving voor dit project is nu afgerond en de uitvoering is al gestart!
 
En verder...
 • De Partin-dag 2015 wordt gehouden op zaterdag 28 november in Nijkerk. Zodra het programma bekend is verschijnt dit samen met de routebeschrijving en het aanmeldformulier op de website van Partin.
   
 • Ook leuk om heen te gaan: de jaarlijkse Afrikadag. Dit jaar vindt deze plaats op 7 november in Amsterdam.
   
 • De fietssponsortocht georganiseerd door Trap-In was een groot succes. Voor Adamfo Ghana werd een totaal van €2600,- opgehaald!
   
 • Voor het Worldschool-project zijn 12 groepen leerlingen van verschillende middelbare scholen aan het werk gegaan met onze opdrachten. In maart presenteren ze hun bevindingen - we kijken er nu al naar uit!
   
 • Leanne fietste op Tweede Pinksterdag de elfstedentocht en haalde daarmee €275 op voor het Studiefonds. Een topprestatie.
   
 • Voor de zomer bezocht Hanneke de projecten in Kumasi en eind augustus gingen Emmanuel en Marre langs. Alledrie zijn we onder de indruk van wat er bereikt is en wordt, en we zijn enorm gemotiveerd om nog meer te doen!
Doe ook mee!
Wil jij ook iets doen voor de straatkinderen in Ghana? Hieronder zie je hoe dat kan.
Wil je onze projecten met een donatie steunen? Geweldig! Om online te doneren klik hier.
Steun Adamfo Ghana door te shoppen bij ruim 300 bekende webshops! Meer weten? Klik hier.
Kom in actie en help ons met jouw kennis, netwerk of sponsor-idee. Meer weten? Klik hier.
Share
Tweet
Share
Forward
Bedankt!
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen. 

Het bestuur van Adamfo Ghana,
 
Meer informatie vind je op www.adamfoghana.com

Copyright © 2015 Adamfo Ghana, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences