Copy
Een betere toekomst voor straatkinderen in Ghana. Doe ook mee!
View this email in your browser
Akwaaba! Welkom! 
Adamfo Ghana is een stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. Hierbij ons laatste nieuws.
Vier de Internationale Dag voor Straatkinderen! 
Op 12 april is het Internationale Dag voor Straatkinderen. Om dat te vieren organiseren we met Street Children Project verschillende evenementen in Kumasi. Het doel hiervan is om meer kennis, bewustzijn en aandacht te creëren voor de risico’s van vroegtijdig schooluitval en de gevaren van de straat. Zo bezoeken voormalig straatkinderen een groot aantal scholen in Kumasi om te praten over hun ervaringen en het belang van onderwijs. 
Een van onze helden vertelt over zijn vroegere ervaringen als straatkind en moedigt de leerlingen aan om er alles aan te doen om een diploma te halen. Wat een lef om voor zo'n groot publiek je levensverhaal te durven vertellen!
Voormalig straatmeisjes met certificaat aan het werk
In mei studeren 15 voormalig straatmeisjes na twee jaar intensieve training af als volleerd kledingmaakster. Via project 'Een Goede Start' krijgen ze startpakketten mee om aan het werk te gaan. Ook krijgen ze de eerste zes maanden begeleiding met het starten van het werk. Lees hier meer..
43 leerlingen alweer bezig met laatste semester
De 43 leerlingen die met onze studiefinanciering naar de middelbare school gaan zitten alweer in het laatste semester van dit schooljaar. Ze zijn nu druk bezig met de tussentoets-periode. Daarna kunnen ze genieten van een welverdiende paasvakantie. Lees hier meer..
Links: Een aantal van de meisjes die in het trainingscentrum tot kledingmaakster worden opgeleid. Ze showen hun eigengemaakte jurken. Rechts: Een aantal kinderen die via ons Studiefonds naar de middelbare school gaat.
Pilot: twee studenten in hoger onderwijs
We zijn gestart met een pilot: Het steunen van twee studenten in het hoger onderwijs. Het gaat om twee jongeren die de middelbare school met hele hoge cijfers hebben afgerond. Ze zijn enorm gemotiveerd om door te leren en we willen hen die kans geven. Beiden werken part-time, en met een bijdrage uit het Studiefonds kunnen ze naar de universiteit. Voor het komend studiejaar zijn we op zoek naar sponsors die in hen willen ondersteunen. Heb jij interesse?
Doe ook mee en vier de Internationale Dag voor Straatkinderen!
Ook in Nederland is dit het perfecte moment om in actie te komen voor kinderen die in Ghana op straat leven. Zo kun je bijvoorbeeld een persoonlijke boodschap achterlaten voor de kinderen in Kumasi, of onze campagne delen onder je vrienden op Facebook, Twitter of Linkedin. Doe ook mee!
Bericht vanuit het bestuur

Edna werkt sinds oktober 2016 voor vier jaar op het Street Children Project in Kumasi. Ze schreef een blog over haar ervaringen op de Ghanese werkvloer:

“De eerste weken waren overweldigend. Zeker als je de straat op gaat om met de straatmeiden in contact te komen en hen uit te nodigen naar ons centrum te komen. Je ziet de meiden overal. Lees hier verder..
Doe ook mee!
Wil jij ook iets doen voor de straatkinderen in Ghana? Hieronder zie je hoe dat kan.
Bemoedig een kind in Ghana met een persoonlijke boodschap. Type hier je bericht!
Doneren zonder dat het mij geld kost.. Hoe ging dat ook alweer? Klik hier voor de uitleg.
Steun het studiefonds met een vaste bijdrage per maand en help een kind naar school!
Ambassadeur van Adamfo Ghana worden? Word lid van onze Vriendenkring!
Wil je onze projecten met een donatie steunen? Geweldig! Doneer direct online.
Share
Tweet
Share
Forward
Gebruik deze links en deel onze nieuwsbrief met jouw vrienden!
Bedankt!
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen.

Het bestuur van Adamfo Ghana,
Meer informatie vind je op www.adamfoghana.com

Copyright © 2017 Adamfo Ghana, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences 

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AdamfoGhana · info@adamfoghana.com · www.adamfoghana.com · Leeuwarden, adamfoghana · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp