Copy
View this email in your browser
Een betere toekomst voor straatkinderen in Ghana. Doe ook mee!
Akwaaba! Welkom! 
Adamfo Ghana is een stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. Hierbij ons laatste nieuws.
Voormalig straatmeisjes doen hun eindexamens
Vorige week deden de meisjes in het trainingscentrum hun NVTI examens. Dit zijn nationale eindexamens voor vakopleidingen in Ghana, in dit geval voor het vak van kledingmaakster. In het begin waren de meisjes zenuwachtig, maar na afloop waren ze een en al glimlach. Ze bereiden zich nu voor om op eigen benen te gaan staan - en natuurlijk voor de diploma uitreiking, want dat wordt een feest! 
Wilde Ganzen steunt ons project 'Een Goede Start'. Hiermee bieden we de afstudeerders van het trainingscentrum startpakketten waarmee ze zelfstandig aan het werk kunnen gaan. In een pakket zitten bijvoorbeeld een naaimachine, naaimaterialen, strijkijzer en geld voor de aankoop van werktafels. Daarnaast worden de dames de eerste zes maanden regelmatig opgezocht en krijgen ze begeleiding met het opzetten van hun werkzaamheden.
50 kinderen gaan weer naar de middelbare school
Het schooljaar is alweer in volle gang en ook dit jaar konden we weer 50 kinderen naar de middelbare school laten gaan. Afgelopen schooljaar zijn er fantastische resultaten gehaald. De kinderen werken hard en groeien niet alleen in hun academische vaardigheden maar ook in zelfvertrouwen. Klik hier voor mooie en persoonlijke updates van Gladys, Richard, Comfort, Naomi en Clinton.
Steun het Studiefonds
Met het project 'Studiefonds' voorzien we ieder jaar 50 kinderen van studiefinanciering zodat zij naar de middelbare school kunnen gaan. De afgelopen maand zijn voor deze kinderen de benodigde bijdragen aan de scholen betaald, boeken en schrijftmaterialen gekocht, praktijk materialen uitgedeeld, etc. Deze investeringen maken voor de kinderen het verschil tussen leven op straat of met een diploma en opgeheven hoofd de toekomst tegemoet gaan. 
Internationale Dag in 2019 nog groter - met extra partner
De viering van de Internationale Dag voor Straatkinderen (12 april) is elk jaar een groot succes. Dit succes willen we in 2019 uitbouwen, daarom vieren we het niet alleen in Kumasi (met partner Street Children Project), maar ook in Tamale - het noorden van Ghana - met nieuwe partner Centre for Development and Policy Advocacy Ghana. Lees hier meer over de verschillende lobby en media acties die we organiseren.
Als onderdeel van project 'Internationale Dag voor Straatkinderen' financierden we voor onze partner deelname aan de cursus ‘Mobilising Support’ van de Change the Game Academy van Wilde Ganzen. Deze cursus was voor de medewerkers van Street Children Project erg waardevol en gaf belangrijke handvaten voor ontwikkeling van een programma voor effectieve lobby en beleidsbeinvloeding. 
Meer kinderen van de straat, en naar school? Doe ook mee en doneer direct!
Bedankt voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen.

Het bestuur van Adamfo Ghana,
PS. Help je ons door deze nieuwsbrief te delen via Facebook, Twitter of LinkedIn? Super!
Copyright © 2018 ADAMFO GHANA, All rights reserved.

Onze contact gegevens zijn: info@adamfoghana.com // www.adamfoghana.com

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
AdamfoGhana · info@adamfoghana.com · www.adamfoghana.com · Leeuwarden, adamfoghana · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp