Copy
Een betere toekomst voor straatkinderen in Ghana. Doe ook mee!
View this email in your browser
Akwaaba! Welkom! 
Adamfo Ghana is een stichting die zich inzet voor een betere toekomst voor straatkinderen en jongeren in Ghana. In deze nieuwsbrief lees je meer over onze projecten en activiteiten.
Nieuws uit Ghana
Er is de afgelopen maanden in Ghana weer veel gebeurd. Hieronder een paar hoogtepunten:
Op 12 april was het Internationale Dag voor Straatkinderen. Om dat te vieren organiseerden we samen met onze partner een mars door het centrum van Kumasi met na afloop feestelijkheden en een maaltijd voor alle kinderen die meededen. Het was een mooie dag! Hieronder een paar foto's.
De 10 jongeren die met onze steun twee jaar naar Junior High School gaan zijn geselecteerd. Ook zijn de 10 namen bekend van wie er met onze driejarige studiefinanciering naar Senior High School gaan. En tot slot zijn er al 5 jongeren geselecteerd om gesponsord vanuit het Studiefonds naar Senior High School te gaan. In september starten de 25 talenten met het onderwijs!
De eerste groep meiden uit het beroepstrainingscentrum is afgestudeerd als volleerd kledingmakers. Ze vierden onlangs hun diploma-uitreiking en kregen het welverdiende NVTI-diploma uitgereikt. Met deze nationaal erkende beroepskwalificatie gaan de dames nu aan het werk en een zelfstandig inkomen verdienen. 
Nieuwe projecten
We hebben dit jaar twee nieuwe projecten gelanceerd: 
Er zijn nu al twee groepen van in totaal 20 meiden in het trainingscentrum ondergebracht, maar we willen er nog veel meer van de straat af helpen. Om een nieuwe groep te kunnen huisvesten willen we met project 'The Next Level' de bovenverdieping van het gebouw bouwen. Lees hier meer...
Met het 'Studiefonds' bieden we studiefinanciering aan jongeren zodat zij naar de middelbare school kunnen gaan en hun diploma kunnen halen. Zoals hierboven genoemd kunnen we nu al 5 jongeren in september met Senior High School laten starten. En we gaan door met fondsen werven want we willen meer! Lees hier meer... 
En verder...
  • Ons Jaarverslag 2014 is af en online te lezen. Nieuwsgierig? Klik hier.
  • Vijf groepen scholieren hebben dit schooljaar keihard gewerkt aan onze Worldschool-opdrachten. Op 19 maart presenteerden ze hun werk. Lees hier meer... 
  • Better Care Network Netherlands organiseert op 11 mei de bijeenkomst 'Elk kind in een gezin'. Hanneke gaat hier namens Adamfo Ghana naartoe.
  • Op 13 mei neemt Koos namens Adamfo Ghana deel aan het symposium 'Onderwijs in Ontwikkeling' van Stichting EducAIDed. 
  • Een interessant onderzoek om te volgen is dat van collega-organisatie Streetinvest (in Engeland). Hun onderzoek 'Growing Up on the Streets' volgt straatkinderen in Ghana, Congo en Zimbabwe.
Doe ook mee!
Wil jij ook iets doen voor de straatkinderen in Ghana? Hieronder zie je hoe dat kan.
Wil je onze projecten met een donatie steunen? Geweldig! Om online te doneren klik hier.
Creatief? We zoeken iemand die voor ons een animatiefilmpje kan maken. Lees meer...
Op 25 mei fietst Leanne de elfstedentocht voor Adamfo Ghana. Sponsor haar ook! Lees meer...
Steun Adamfo Ghana door te shoppen bij ruim 300 bekende webshops! Meer weten? Klik hier.
Liever zelf fietsen? Doe mee met de fietstocht van Trap-In op Pinkster maandag. Lees meer...
Share
Tweet
Share
Forward
Bedankt!
Voor je steun, interesse en dat je de tijd genomen hebt om deze nieuwsbrief te lezen. 

Het bestuur van Adamfo Ghana,
 
Meer informatie vind je op www.adamfoghana.com

Copyright © 2015 Adamfo Ghana, All rights reserved.


unsubscribe from this list    update subscription preferences