Copy
Nyhedsbrev den 22. april 2016

Dyreværnssag - Hestehandler på Fyn

nyt Hesteliv fik en anmeldelse om nogle meget tynde heste der stod på en mark ved en hestehandler - en gammel kending. Hestene var ekstrem tynde og helt slukkede i blikket. Det var så sørgeligt et syn, at vi besluttede at frikøbe nogle af hestene. Det blev April og Ydon. Hvor ville vi gerne have købt dem alle sammen - ingen heste har fortjent at ende sådan et uværdigt sted. Særligt April er så udmagret og udsultet. Hun må godt nok være noget af en fighter, når hun stadig er i live. Begge heste er så sultne, som jeg aldrig har set heste være i de 10 år vi har eksisteret. Vi har fået rigtig mange vanrøgtede heste ind, som vi har hjulpet tilbage til livet. April har en huldscore på 1, som er kakektisk, hvilket betyder, at hun er ekstrem afmagret og udtæret uden nogen form for fedtdepoter. Dvs. der er intet på hende udover pels og knogler. Hun er fuld af lus og begyndende snabelhove.

Vi vedlægger pressemeddelelse, som vi har udsendt i dag.

NH April

Nedenfor kan du se, billederne af hende, som vi har taget i går den 21. april 2016:

     

Vi har fundet April inde på Hestegalleri og bringer her billeder af hende, hvordan hun har set ud. Hun har sikkert været højt elsket - måske endda en konfirmationsgave ? - så hvordan ender hun hos en hestehandler på Fyn, som gennem 1 år har vanrøgtet denne pony ? Hun er en ponyblanding/Dansk Sports Pony. April er i dag 20 år, jfr. hendes hestepas, og har været en springpony med et stort talent. Hun var fuld af energi og meget smuk.


 

Ydun

Den anden hest, vi frikøbte, er en smuk araberblanding, der hedder Ydun. Hun er ikke i så slem en tilstand som April. Ydun var meget bange da vi fik hende, men er allerede faldet til ro med masser af hø til rådighed og foder 8-10 gange om dagen lige som April får. Ydun kan vi ikke finde på Hestegalleri, men måske du kender hesten ? Så vil vi gerne høre mere om den.

 


 
Vi håber, politiet kan gøre noget i denne sag og få fjernet resten af hestene, og at ejeren kan få frataget retten til nogensinde at handle med dyr eller have dyr i sin varetægt.
 
Hjælp hestene med en donation eller adoption.

Du kan donere på 2 måder.

Mobilpay: 26355865, tekst: "Ydun" eller "April" + dit navn
Bankoverførelse: 1551 4530130878, tekst: "Ydun" eller "April" + dit navn

Du kan også adoptere en eller begge hestene. Læs mere HER


  
 
 

 

 

 

Copyright © 2016 Foreningen nyt Hesteliv, All rights reserved.


Tlf. 26355865
info@nyt-hesteliv.dk
www.nyt-hesteliv.dk
Medlem af DOSO