Copy
Nyhedsbrev den 6. juni 2016

Hjallerup marked 2016 i 26 graders varme

Vi går alle rundt og puster i varmen, søger skygge og drikker rigtig meget væske i disse dage.

Det var ikke meget anderledes, da nyt Hesteliv var på Hjallerup marked i år. 
Desværre for hestene kunne de hverken søge skygge eller få stillet deres tørst, når det passede dem.

  

Det er utroligt, at så mange endnu ikke ved, hvor vigtig det er, at dyrene har vand til rådighed. Der var intet nyt på det område på Hjallerup marked i år. Vi måtte igen ud flere gange og påpege, at der manglede vand, men værst var det at se solen bage ned på hestene, der ingen mulighed havde for at finde skygge, mens deres ejere kunne sidde i skyggen med noget koldt at drikke.

Man ved at heste er meget følsomme for varme og der bør derfor være særlige strenge krav til at heste kan finde skygge og har adgang til rigeligt vand hele tiden, modsat hvad loven siger.
Læs mere om heste og varme HER

  

En hestehandler havde nogle ret dårlige heste med sig. En hest var blind på det ene øje og fyldt med øjenbetændelse i det andet, så den kunne stort set intet se. Disse heste anmeldte vi til dyrlægen, som herefter bortviste hestene. Desværre bliver disse heste blot dumpet på en nærliggende mark, som så kan stå der, indtil de igen afhentes af hestehandleren.

Det er den samme omgang som sidste år, med heste der står for tæt, tynde heste og heste med skrammer og sår og nogen der efter vores bedste overbevisning, ikke burde været transporteret eller stå på et marked en hel weekend. Når man så oveni skal lægge en ulidelig varme uden mulighed for rigeligt at drikke, er det næsten ikke til at bære at se alle de stakkels heste.

Midt på markedspladsen står der en stresset hest i en boks, som man kan vinde i lotteri. Denne hest kan heller ikke komme i skygge. Det er fuldstændig uanstændigt og forkasteligt, at man kan vinde en hest i et lotteri, som kan falde i ukyndige hænder. Dette har været praktiseret igennem flere år, men på Hjallerup marked vælger markedsstyrelsen åbenbart at nedprioritere dyrene - total mangel på dyrevelfærd!

 

Se videoen af den stakkels stressede hest i lotteriboksen HER 
Man må håbe, at den nu er kommet i gode hænder.

Markedsstyrelsen har rost sig selv for, hvor fint markedet er forløbet uden klager. Ifølge formanden for markedsstyrelsen Dennis Kvesel har der ingen ballade været overhovedet, ligesom både politiet og veterinærmyndighederne er tilfredse. 

Men man kan undre sig over hvem han har spurgt.Denne stakkels pony er næppe tilfreds med at være blevet købt til at more fuldvoksne mænd! Manden vejer mere end shetlandsponyen. De skulle skamme sig.

Kære politikere. Forbyd så disse primitive markeder med heste og andre dyr, der foregår under al kritik. Det er en skændsel for vores velfærdssamfund, at dette stadig foregår. 
 

 

Copyright © 2016 Foreningen nyt Hesteliv, All rights reserved.


Tlf. 26355865
info@nyt-hesteliv.dk
www.nyt-hesteliv.dk
Medlem af DOSO